Πήρε τη νίκη η Δανία κόντρα στην Κίνα που... φωνάζει
i

© Glomex

Πήρε τη νίκη η Δανία κόντρα στην Κίνα που... φωνάζει

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:07 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 22.07.2023

Η Δανία επικράτησε της Κίνας στην μεταξύ τους πρεμιέρα για το Μουντιάλ Γυναικών, με τις Ασιάτισσες να φωνάζουν για το νικητήριο γκολ των αντιπάλων τους.

Η Δανία μόχθησε κόντρα στην Κίνα όμως τελικά μπόρεσε να πάρει τη νίκη και να αποκομίσει το πρώτο της τρίποντο στην πρεμιέρα του Μουντιάλ Γυναικών. Η ομάδα του Σόντεργκαρντ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως η νίκη ήρθε ελάχιστα πριν από το τέλος.

Με αμφισβητούμενο γκολ στις καθυστερήσεις η Δανία

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μην απειλούν ιδιαίτερα, αλλά την τυπικά γηπεδούχο να είναι ένα σκαλί καλύτερη από την αντίπαλο της. Όλα εκτυλίχθηκαν στο δεύτερο μέρος, εκεί όπου οι Ευρωπαίες προσπάθησαν αρκετά να πάρουν το τρίποντο. Όμως η μία χαμένη ευκαιρία διαδέχονταν την άλλη με κορυφαία εκείνη της Χάσμπο στο 51', όπου η ποδοσφαιρίστρια αστόχησε σε κενή εστία.

Η νίκη τελικά ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα, εκεί όπου με παρέμβαση της Βάνσγκααρντ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Εντούτοις, οι Κινέζες διαμαρτυρήθηκαν για το τέρμα αυτό υποστηρίζοντας πως η Πέντερσεν, η οποία ήταν και εκτεθειμένη, επηρεάζει την τερματοφύλακα, Γου.

Με αυτό το τρίποντο, η Δανία έφτασε την Αγγλία στην κορυφή του τέταρτου ομίλου της διοργάνωσης, με τις Βρετανίδες να επικρατούν νωρίτερα της Αϊτής με σκορ 1-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Δανία (Σόντεργκααρντ): Κρίστιενσεν, Σεβέκε, Πέντερσεν, Μπόγε, Βέγε, Χόλμγκααρντ, Χάσμπο, Κουλ, Τόμενσεν, Σόρενσεν, Χάρντερ.

Κίνα (Ξίνγκσια): Γου, Μένγκβεν, Ουάνγκ, Γιάο, Κιάοζχου, Ζανγκ, Ζανγκ, Γιάνγκ, Ζανγκ, Γου, Λου