Ελένη Κακαμπούκη και Βεατρίκη Σαρρή στο Sportal: «Με οδηγό την Εθνική του 2004» (vid)

Ελένη Κακαμπούκη και Βεατρίκη Σαρρή

i

© Intime

Ελένη Κακαμπούκη και Βεατρίκη Σαρρή στο Sportal: «Με οδηγό την Εθνική του 2004» (vid)

Χριστίνα Βραχάλη 17:35 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 25.08.2023

Οι δύο Ελληνίδες διεθνείς, μιλούν στο Sportal και τη Χριστίνα Βραχάλη για το ταλέντο που υπάρχει, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιείται ελλείψει υποδομών. Έχουν όραμα, και με οδηγό το «θαύμα» του 2004, το Σεπτέμβριο θα μπουν στη μάχη του Nations League με στόχο την πρόκριση για πρώτη φορά σ’ ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη (20/07) και μάλιστα με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο, που δεν αφορούσε μονάχα όσα έγιναν στο χορτάρι. Η Νέα Ζηλανδία κόντρα στα προγνωστικά νίκησε 1-0 την Νορβηγία, με τη Χάνα Γουίλκινσον να σκοράρει το πρώτο γκολ του φετινού τουρνουά μπροστά σε 42,137 θεατές, το μεγαλύτερο κοινό της ιστορίας σε ποδοσφαιρικό ματς στο νότιο ημισφαίριο.

Και ακολούθησε ένα παιχνίδι με ακόμη περισσότερη αγωνία, το 1-0 της Αυστραλίας απέναντι στην Ιρλανδία -χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Στεφ Κάτλεϊ- με την ιδιαιτερότητα πως διεξήχθη μπροστά σε... 83.500 θεατές!

Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε την νίκη η Αυστραλία κόντρα στην Ιρλανδία μπροστά σε 83.500 θεατές
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

15:17 - 20.07.2023

Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε την νίκη η Αυστραλία κόντρα στην Ιρλανδία μπροστά σε 83.500 θεατές

Η Αυστραλία επικράτησε με 1-0 της Ιρλανδίας χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Στεφ Κάτλεϊ. Δεν κατάφερε να ισοφαρίσει η Ιρλανδία παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Την ίδια στιγμή, οι Ελένη Κακαμπούκη και Βεατρίκη Σαρρή ονειρεύονται να ζήσουν ανάλογες στιγμές σε μια μεγάλη διοργάνωση με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας Γυναικών. 

Από τις αλάνες και τις γειτονιές των παιδικών χρόνων, στα γήπεδα της Αγγλίας και της Ιταλίας. Από την ιδρωμένη σχολική φανέλα, σε αυτή με το εθνόσημο. Η αρχηγός της εθνικής ομάδας και πλέον του Παναθηναϊκού, Ελένη Κακαμπούκη και η επιθετικός της γαλανόλευκης και της Μπράιτον, Βεατρίκη Σαρρή, είχαν τη δύναμη, κατέρριψαν τα στερεότυπα, πίστεψαν στο όνειρο και το έζησαν στα κατάμεστα γήπεδα του εξωτερικού. Εκεί που το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, που ο κόπος ανταμείβεται και ο αθλητής γνωρίζει το σεβασμό. Εκεί που ένας αγώνας γυναικών κάνει ρεκόρ τηλεθέασης και γεμίζει το Γουέμπλεϊ και το Κάμπ Νοου

Οι δύο Ελληνίδες διεθνείς, μιλούν στο Sportal για την αντιμετώπιση των γυναικών στη χώρα μας σε ένα άθλημα που δυστυχώς ακόμα στη συνείδησή μας ανδροκρατείται. Που οι αθλήτριες αγωνίζονται ανασφάλιστες. Που παράλληλα είναι εργαζόμενες. Μητέρες και σύζυγοι. Και αν τύχει και τραυματιστούν τις αφήνουμε στο έλεος…

Η Ελένη και η Βεατρίκη πιστεύουν πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Γνωρίζουν καλά την ποιότητα της εθνικής γυναικών. Έχουν εμπιστοσύνη στο ταλέντο που υπάρχει, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιείται ελλείψει υποδομών. Έχουν όραμα, και με οδηγό το «θαύμα» του 2004, το Σεπτέμβριο θα μπουν στη μάχη του Nations League με στόχο την πρόκριση για πρώτη φορά σ’ ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.