Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε την νίκη η Αυστραλία κόντρα στην Ιρλανδία μπροστά σε 83.500 θεατές

Αυστραλία

i

Αυστραλία/ ©Photo by Brendon Thorne/ Getty Images

Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε την νίκη η Αυστραλία κόντρα στην Ιρλανδία μπροστά σε 83.500 θεατές

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:17 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:39 - 25.07.2023

Η Αυστραλία επικράτησε με 1-0 της Ιρλανδίας χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Στεφ Κάτλεϊ. Δεν κατάφερε να ισοφαρίσει η Ιρλανδία παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

H Αυστραλία ήταν το φαβορί πριν την αναμέτρηση με την Ιρλανδία αλλά τα... χρειάστηκε στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Οι Matildas αγωνίστηκαν χωρίς τη μεγάλη σταρ και ηγέτη τους τη Σαμ Κερ. Η 29χρονη επιθετικός της Τσέλσι τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τετάρτης (19/7) και απουσίασε από το πρώτο ματς της Αυστραλίας στο φετινό Μουντιάλ. Η Κερ δεν θα αγωνιστεί ούτε στο ματς κόντρα στην Νιγηρία (27/7). 

Χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Στεφ Κάτλεϊ στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης η Αυστραλία πήρε την νίκη με 1-0 και τους τρεις πρώτους της βαθμούς στη διοργάνωση. Ο «κακός χαμός» στο Accor Stadium μετά την επίτευξη του τέρματος από τους 83.000 θεατές που βρίσκονταν στις εξέδρες. Aριθμός ρεκόρ σε αγώνα σε γήπεδο της Αυστραλίας. 

Η Ιρλανδία είχε κλείσει τους χώρους και περιόρισε τη δράση της Αυστραλίας. Οι Matildas είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους και να «κλειδώσουν» το ματς. Έτσι το σύνολο της Βέρα Πάου πίεσε και λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν, αλλά η Άρνολντ στο 71΄με ασύλληπτη επέμβαση τους χάλασε τα σχέδια. 

Να αναφέρουμε ότι με το ίδιο σκορ (1-0) είχε επικρατήσει νωρίτερα η Νέα Ζηλανδία της Νορβηγίας, κάνοντας την έκπληξη