Με τρία γκολ σε έξι λεπτά η Ισπανία «καθάρισε» την Κόστα Ρίκα - Επέστρεψε η Πουτέγιας (vid)

Ισπανία

i

Ισπανία/ ©Phot by Catherine Ivill/ Getty Images

Με τρία γκολ σε έξι λεπτά η Ισπανία «καθάρισε» την Κόστα Ρίκα - Επέστρεψε η Πουτέγιας (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:03 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:37 - 25.07.2023

Η Ισπανία επικράτησε με 3-0 της Κόστα Ρίκα στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023. Επέστρεψε στη διεθνή σκηνή η Αλέξια Πουτέγιας.

«Με το δεξί» μπήκε η Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023, που φιλοξενείται στα γήπεδα της Αυστραλίας και την Νέας Ζηλανδίας. Η «φούρια ρόχα» ήταν κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια του ματς και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από την Κόστα Ρίκα

Το σύνολο του Χόρχε Βίλντα μπήκε πολύ δυνατά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ασκούσε συνεχώς πίεση στην αντίπαλη ομάδα κι ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ. Στο 21΄η Ισπανία πήρε το προβάδισμα χάρη στο αυτογκόλ της Βαλέρια ντελ Κάμπο. 

Η Αϊτάνα Μπονμάτι διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα της με όμορφη προσπάθεια στο 23΄και η Έσθερ Γκονζάλες έκανε το 3-0 στο 27΄. Μέσα σε έξι λεπτά η «φούρια ρόχα» καθάρισε την υπόθεση νίκη. 

Στο 34΄μάλιστα η Τζένιφερ Ερμόσο είχε την ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμα γκολ για την Ισπανία, αλλά αστόχησε από την «άσπρη βούλα». Παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του Βίλντα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα ως το φινάλε του αγώνα και το 3-0 ήταν το τελικό σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Φυσικά να αναφέρουμε ότι η σταρ της Ισπανίας και της Μπαρτσελόνα, Αλέξια Πουτέγιας επέστρεψε στη διεθνή σκηνή μετά το τραυματισμό της λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του Euro 2022. 

Η Ναντόζι στέρησε από την Κριστίν Σινκλέρ να γίνει η πρώτη ποδοσφαιρίστρια που σκοράρει σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

09:47 - 21.07.2023

Η Ναντόζι στέρησε από την Κριστίν Σινκλέρ να γίνει η πρώτη ποδοσφαιρίστρια που σκοράρει σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα

Η Κριστίν Σινκλέρ έχασε την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ποδοσφαιρίστρια που σκοράρει σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα, καθώς στην αναμέτρηση του Καναδά με την Νιγηρία η Ναντόζι της απέκρουσε το πέναλτι.

Η Ισπανία πήρε τους τρεις πρώτους της βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή του τρίτου ομίλου. Το άλλο ματς του ομίλου στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής ανάμεσα στη Ζάμπια και την Ιαπωνία θα διεξαχθεί το Σάββατο (22/7).