Αλλαγή κατεύθυνσης, οργάνωση στην πίεση και... πρόγευση φιλικού (vids)

Μπιελ, Ελ Αραμπί και Μπα

Αλλαγή κατεύθυνσης, οργάνωση στην πίεση και... πρόγευση φιλικού (vids)

Γιώργος Περπερίδης 21:31 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:42 - 07.07.2023

Περισσότερο βάρος στην τακτική έδωσε ο Μαρτίνεθ στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής (07/07), μια ημέρα πριν το πρώτο φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας κόντρα στη Σλοβάτσκο.

Με την απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε το πρόγραμμα της Παρασκευής (07/07) για τον Ολυμπιακό, που διανύει τη δεύτερη μέρα της προετοιμασίας του επί αυστριακού εδάφους. Σε σχέση με το πρωί, οι Πειραιώτες δούλεψαν περισσότερο σε κομμάτια της τακτικής. Άλλωστε για το Σάββατο (08/07) είναι προγραμματισμένο το φιλικό με την Σλοβάτσκο και είναι λογικό να θέλει ο Μαρτίνεθ να δώσει μια εικόνα στους παίκτες του για όσα θέλει να δει αύριο.

Η προπόνηση ξεκίνησε μέσα από ασκήσεις με τη μπάλα. Μια περισσότερο fan to do για τους παίκτες και η επόμενη για να μπουν οι «ερυθρόλευκοι» στο... νόημα. 

Ανδρείκελα, στύλοι, χαμηλά εμπόδια, ισομετρητές και μικρές εστίες είχαν στηθεί με πλάνο, ώστε οι παίκτες του Ολυμπιακού να δουλέψουν στην αλλαγή κατεύθυνσης, το κοντρόλ της μπάλας, την προστασία της κατοχής και την κίνηση σε μικρό χώρο.

Στη συνέχεια ήρθε και η άσκηση σε μορφή διπλού, με δύο ομάδες και δύο μπαλαντέρ. Σκοπός αυτής της προπονητικής μονάδας ήταν το χτίσιμο του παιχνιδιού από χαμηλά και η σωστή οργάνωση στην πίεση. Δεν ήταν το ζητούμενο το γκολ αυτό καθεαυτό, αλλά ο τρόπος που η κάθε ομάδα θα έφτανε σε αυτό ή θα το απέτρεπε.

Mε τα κόκκινα έπαιξαν ο Πασχαλάκης κάτω από τέρμα και οι Ρέτσος, Ντόη, Ανδρούτσος και Ρέαμπτσουκ στην άμυνα. Ο Μπουτούτσι βρισκόταν αριστερά στην επίθεση, ο Μπιέλ δεξιά και οι Καρβάλιο, Φορτούνης στον άξονα, με τον Μασούρα να έχει ρόλο σέντερ φορ.

Με τα μπλε αγωνίστηκαν ο Τζολάκης κάτω από την εστία και οι Μπα, Μπαγκαλιάνης, Ροντινέι και Βρουσάι στην άμυνα. Ο Πέπε με τον Μπουχαλάκη κάλυψαν τον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ οι Ζίνκερνάγκελ και Ραμόν τα άκρα της επίθεσης. Φορ με τους μπλε είναι ο Ελ Αραμπί.

Τον ρόλο των δύο μπαλαντέρ, που έδιναν στο πλάτος βοήθειες στην επιθετική ανάπτυξη, ήταν οι Λιάτσος και Ίνμπομ Χουάνγκ.

Η συγκεκριμένη άσκηση είχε αρκετή ένταση, καθώς απαιτούνταν διαρκή κίνηση στο χώρο είτε από τους επιτιθέμενους, είτε από τους αμυνόμενους. Τόσο ο Μαρτίνεθ, όσο και οι συνεργάτες του είχαν ενεργή παρουσία, δίνοντας διαρκώς οδηγίες σε κάθε φάση ανάπτυξης ή άμυνας.

Το «κρυφό όπλο» του Μαρτίνεθ στην Αυστρία (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:35 - 07.07.2023

Το «κρυφό όπλο» του Μαρτίνεθ στην Αυστρία (vid)

Ο άνθρωπος που μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» για τη φετινή σεζόν στον Ολυμπιακό, έστω κι αν πρόκειται από εκείνους που δεν κερδίζουν δημοσιότητα. Ένα «κρυφό όπλο» στα χέρια του προπονητή, που φροντίζει για την εκτέλεση του αγωνιστικού πλάνου και τις απαιτήσεις που προϋποθέτει το σχέδιο του Μαρτίνεθ στο χορτάρι.

Ο Ισπανός τεχνικός δούλεψε στο τρίτο κομμάτι της προπόνησης και τις στημένες φάσεις, θέλοντας προφανώς να δοκιμάσει πράγματα στο φιλικό με την Σλοβάτσκο. Οι Πειραιώτες δίνουν το πρώτο τους φιλικό τεστ στην προετοιμασία, συμπεράσματα ουσιαστικά δεν μπορούν να βγουν, εντούτοις ο Μαρτίνεθ θα έχει την ευκαιρία να δει σε τι ποσοστό έχουν αρχίσει οι παίκτες να αφομοιώνουν τις ιδέες του στο χορτάρι. 

Περιμένοντας φυσικά με τη σειρά του μεταγραφικές ενισχύσεις, προκειμένου να γίνει και το δικό του έργο ενδεχομένως λίγο πιο εύκολο...