Άλλο ένα ρεκόρ πάει να καταρρίψει ο Τερ Στέγκεν

Τερ Στέγκεν

Άλλο ένα ρεκόρ πάει να καταρρίψει ο Τερ Στέγκεν

Θάνος Λυμπερόπουλος • 10:24 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Γερμανός τερματοφύλακας εάν κρατήσει ανέπαφη την εστία του απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, θα συμπληρώσει το 23ο παιχνίδι του χωρίς να δεχτεί γκολ και θα ισοφαρίσει τον Κλαούντιο Μπράβο.

Η Μπαρτσελόνα φαίνεται πως θα επιστρέψει στα πρωταθλήματα μετά την σεζόν 2018-19 μιας και βρίσκεται 11 βαθμούς μπροστά απ’ την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τερ Στέγκεν που πραγματοποιεί μία απ’ τις καλύτερες του σεζόν με τους «μπλαουγκράνα», είναι στο δρόμο για να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας αν καταφέρει να μη δεχτεί γκολ στην αναμέτρηση κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης την Κυριακή, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Κλαούντιο Μπράβο τη σεζόν 2014-15. Ο Χιλιανός εκείνη τη χρονιά κράτησε την εστία του ανέπαφη για 23 παιχνίδια, τα οποία ο Τερ Στέγκεν τα παρακολουθούσε απ’ το πάγκο τότε, σαν δεύτερος τερματοφύλακας.

Ο Κλαούντιο Μπράβο ολοκλήρωσε τη σεζόν με 37 αγώνες και συνολικά 23 clean sheet ενώ δέχτηκε μόνο 19 γκολ. Φαίνεται περισσότερο από εφικτό ότι ο Τερ Στέγκεν θα σπάσει αυτά τα δύο ρεκόρ καθώς έχει δει τη μπάλα να περνάει την γραμμή του τέρματος μόνο εννέα φορές φέτος.

Σε αυτό που κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει είναι ότι ο Γερμανός έχει τα καλύτερα νούμερα σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα και με διαφορά. Ακολουθούν η Μπενφίκα με 17, η Λάτσιο με 20 και η Τβέντε με 23.