Αλμέιδα: «Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ, ό,τι και αν γίνει» (vid)
i

© Intime

Αλμέιδα: «Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ, ό,τι και αν γίνει» (vid)

Κώστας Τσίλης 00:44 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:40 - 20.08.2023

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση της ΑΕΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πως η ομάδα του δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ποτέ με κάτι λιγότερο από αυτό που ακριβώς θέλει.

Αυτός ο χαρακτήρας της ΑΕΚ, να μην συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που ακριβώς που θέλει, είναι μια νοοτροπία που έχει περάσει στους παίκτες του ο Ματίας Αλμέιδα. Και αυτό το τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς ο Αργεντινός τεχνικός, που παραδέχθηκε πως ίσως ο Μιχάλης αλλά και ο πατέρας του, από εκεί ψηλά, βοηθούν με τον τρόπο τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Πιστεύω πως θα πρέπει να γράψουμε μια ξεχωριστή παράγραφο για τα συναισθήματα που έχουμε. Πιστεύω και στην δικαιοσύνη που θα έπρεπε να αποδοθεί από κάπου στην οικογένεια του. Είχα την δυνατότητα να μιλήσω με την οικογένεια του και την μήτερα του. Και γνωρίζω πως και ο Μιχάλης και ο πατέρας μου από ψηλά, κάνει μια προσπάθεια για να βοηθήσει την ΑΕΚ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, αφήσαμε έξω έναν μεγάλο αντίπαλο. Ένας αντίπαλος με κινητικότητα και τεχνική. Αποδείξαμε πως εμείς παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Δεν είναι εύκολο να βάλεις τέσσερα γκολ σε μια ομάδα όπως η Ντιναμο. Και κάναμε και πολλές ευκαιρίες. Απομένουν πολλά θετικά, πολλά που μπορούν να βελτιωθούν. Όλοι είμαστε πεπεισμένοι γι αυτό που κάνουμε. Η όρεξη που δείχνουμε, το πόσο ενωμένη είναι αυτή ομάδα. Κάναμε πάλι πέντε αλλαγές και η ομάδα ανέβηκε. Είναι το κομμάτι που δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ. Μπορεί να παίξουμε άσχημα ή καλούτσικα αλλά ποτέ δεν τα παρατάμε».

Όσο για το αν ήταν θέμα τιμής η πρόκριση: «Δουλεύω και ζω με βάση την τιμή. Δεν είναι εύκολο. Είμαι και εγώ αμαρτωλός, όπως όλοι και δεν είναι εύκολο να ζεις με βάση την τιμή. Αλλά δουλεύω για την τιμή που μου δίνει το ποδόσφαιρο και την αγάπη που έχω στο ποδόσφαιρο. Για το πάθος και τον σεβασμό γιατί μου άλλαξε την ζωή μου. Κάθε φορά που αφιερώνω ένα λεπτό, το κάνω για να το τιμήσω».