Αλμέιδα για Παπαϊωάννου: «Να φανούμε όλοι αντάξιοι της σπουδαίας κληρονομιάς που αφήνει»
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Αλμέιδα για Παπαϊωάννου: «Να φανούμε όλοι αντάξιοι της σπουδαίας κληρονομιάς που αφήνει»

Κώστας Τσίλης 06:23 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:40 - 16.03.2023

Ο Αλμέιδα ήταν απολύτως διαβασμένος για το τι σήμαινε και το τι πρόσφερε ο Μίμης Παπαϊωάννου στην ΑΕΚ, κάτι που φάνηκε και από το μήνυμα για την απώλεια

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι εντελώς… πολύ μακριά απ’ αυτό που λέμε απλώς ένας ξένος επαγγελματίας προπονητής που ήρθε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ για να κάνει την δουλειά. Από την πρώτη στιγμή ο Αργεντινός τεχνικός είχε φροντίσει να διαβάσει πολύ όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για το παρελθόν και την ιστορία της ομάδας που αναλάμβανε. Ενώ στην πορεία συνέχιζε και να ρωτά συνεχώς και να μαθαίνει για τους σημαντικούς ανθρώπους και τις μεγάλες στιγμές του συλλόγου.

Για την μυθική μορφή του Μίμη Παπαϊωάννου και για το τι έχει δώσει στην ΑΕΚ και τι σημαίνει για τον σύλλογο, ήταν ήδη ενήμερος. Πριν φτάσει χθες το πρωί στα αφτιά του η είδηση της απώλειας. Ο Αλμέιδα είχε ήδη διαβάσει πολλά και για τις τέσσερις μεγάλες φυσιογνωμίες της ΑΕΚ, που κοιτούν την ομάδα από ψηλά, πάνω στους τέσσερις πυλώνες του νέου γηπέδου. Εξ ου και όχι μόνο τοποθετήθηκε για την απώλεια του Παπαϊωάννου, αλλά το μήνυμα του ήταν να μπορέσει και ο ίδιος και όλοι μέσα στην ΑΕΚ, να φανούν αντάξιοι της τεράστιας κληρονομίας που ο Μίμης αφήνει πίσω του.

«Είμαστε λίγο καιρό στην ΑΕΚ, αλλά κατανοούμε πως από σήμερα η οικογένεια της ομάδας είναι πιο φτωχή, με την απώλεια μιας τεράστιας μορφής της ιστορίας του συλλόγου μας, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Εκφράζουμε όλοι τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μίμη Παπαϊωάννου, αλλά και σε όλα τα μέλη της οικογένειας της ΑΕΚ, που καταλαβαίνουμε πως νιώθουν σήμερα ότι έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο. Όλοι στην ομάδα θα κάνουμε τα πάντα για να φανούμε αντάξιοι της σπουδαίας του κληρονομιάς».