Αλμέιδα: «Η ΑΕΚ δείχνει μία κανονικότητα, ευχαριστώ τον Μελισσανίδη για την ανανέωση του Βίντα»
i

© Intime

Αλμέιδα: «Η ΑΕΚ δείχνει μία κανονικότητα, ευχαριστώ τον Μελισσανίδη για την ανανέωση του Βίντα»

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 22:30 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 22:38 - 12.11.2023

Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Λαμίας στην «OPAP Arena».

Στις δηλώσεις που παραχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Λαμίας με 3-0 στην «OPAP Arena» για την 11η αγνωιστική της Stoiximan Super League τόνισε ότι η Ένωση δείχνει μία κανονικότητα, ενώ αναφέρθηκε και στην ανανέωση του συμβολαίου του Ντομαγκόι Βίντα.

Επιπλέον ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Σταύρο Πήλιο και ξεκαθάρισε πως θα δώσει ευκαιρίες στον Έλληνα μπακ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν έγινε η αρχή για να κάνει η ΑΕΚ ένα σερί νικών που έχει ανάγκη για το πρωτάθλημα:

«Δεν ξέρω αν είναι η αρχή. Έχουμε ήδη ξεκινήσει. Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια, κάποια… έτσι κι έτσι. Αν παρατηρήσουμε όλα τα ματς υπάρχει ένα στυλ παιχνιδιού. Μέσω του τρόπου μας δημιουργούνται φάσεις για να σκοράρουμε. Σίγουρα πρέπει να σκοράρουμε περισσότερο. Ήταν πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε στις νίκες μετά το παιχνίδι στην Ευρώπη, παίρνοντας το παιχνίδι στα σοβαρά. Αυτός είναι ο δρόμος. Υπάρχει δρόμος ακόμα. Είμαστε στα ίδια πιστεύω σε σχέση με τα περσινά παιχνίδια. Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερους βαθμούς. Σήμερα φάνηκε τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια που προηγήθηκαν».

Είναι θετικό ότι σκόραραν για πρώτη φορά φέτος οι Γκαρσία, Αραούχο, Μάνταλος. Όμως υπήρξαν επιπόλαιες ενέργειες στο δεύτερο ημίχρονο. Αν τον προβληματίζει ή ήταν αποτέλεσμα κούρασης;

«Είναι σημαντικό ότι σκοράραμε. Για να το εξηγήσω όταν ένας φορ σκοράρει αποκτά αυτοπεποίθηση και δίνει βαθμούς. Ο Λιβάι ουσιαστικά είναι τρεις μήνες εκτός. Φαίνεται απ’ όσα γκολ είχαμε πέρυσι και έως τώρα φέτος. Ότι σκόραρε ο Αραούχο είναι επίσης σημαντικό γιατί είχε κι αυτός κάποιους τραυματισμούς. Με χαροποιεί ο Μάνταλος και που κράτησε τη μπάλα και εκτέλεσε το πέναλτι. Το εκτιμώ αυτό. Αλήθεια είναι ότι είχαμε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Θα ξεκουραστούν και θα βρουν ξανά εμπιστοσύνη στο εαυτός τους. Ο τρόπος που παίζουμε μας δημιουργεί ευκαιρίες μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Μένω ήσυχος και οι ποδοσφαιριστές θα ξανασκοράρουν. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και έως τώρα έχουμε τους ίδιους βαθμούς με πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα. Αυτό είναι μια κανονικότητα και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

Για το μηδέν που κράτησε η ΑΕΚ στην άμυνά της:

«Είναι σημαντικό πάντα το πώς αντιδράμε όταν χάνουμε κάτι. Μόλις ξεκίνησε το παιχνίδι αντιληφθήκαμε πώς θα έπαιζε κάθε ομάδα. Ξέραμε επίσης ότι ο αντίπαλος θα χρησιμοποιούσε γρήγορες αντεπιθέσεις. Όσο είχαμε κατοχή της μπάλας, πάντα υπάρχει το σχέδιο ότι μπορεί να χάσεις μπάλες και να δεχθείς αντεπιθέσεις. Όμως εμείς ανακτούσαμε τις μπάλες γρήγορα. Είδα μία ΑΕΚ σοβαρή. Όταν νιώθεις σιγουριά από πίσω είναι σημαντικό. Αν δούμε το προηγούμενο ματς στην Ευρώπη κάναμε ευκαιρίες. Αν δούμε το ματς με την Κηφισιά επίσης κάναμε ευκαιρίες. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποια πράγματα, αλλά γνωρίζουμε ότι είμαστε καλά. Είμαστε όπως και πέρυσι. είναι σημαντικό να τελειώνεις ένα μας και να μη δέχεσαι γκολ».