Αλμέιδα: «Με ποδοσφαιρική εξυπνάδα, υπομονή και πάθος, μπορούμε να προκριθούμε»
i

© Intime

Αλμέιδα: «Με ποδοσφαιρική εξυπνάδα, υπομονή και πάθος, μπορούμε να προκριθούμε»

Κώστας Τσίλης 18:12 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:23 - 29.08.2023

Έδωσε ο Αλμέιδα και το στίγμα για την προσέγγιση της ΑΕΚ στην αυριανή ρεβάνς με την Αντβέρπ αλλά και το μήνυμα προς τον κόσμο που θα γεμίσει τη Νέα Φιλαδέλφεια

Για τον Ματίας Αλμέιδα, όπως και για ολόκληρη την ΑΕΚ, η αυριανή ρεβάνς με την Αντβέρπ, είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Όμως είναι και ένα παιχνίδι με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, καθώς η Ένωση ψάχνει για ανατροπή του σκορ. Γι αυτό και ο Αργεντινός τεχνικός θέλει από τους ποδοσφαιριστές του να βγάλουν πάθος, αλλά και ποδοσφαιρική εξυπνάδα.

 Θέλει να κυνηγήσουν το γκολ, αλλά να το κάνουν με υπομονή και σύνεση. Και αυτό που δεδομένα έχει στο μυαλό του ο Αλμέιδα, είναι πως η ΑΕΚ έχει και την πίστη, αλλά και την δυνατότητα να κάνει την ανατροπή και να μπει στους ομίλους του Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ:

Για το αν είναι τελικός το αυριανό ματς:

«Το αυριανό ματς, είναι ένα παιχνίδι πρόκρισης για τους ομίλους. Έχουμε παίξει αρκετά παιχνίδια προκριματικά. Η νοοτροπία που έχουμε, παραμένει η ίδια πάντα. Και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι».

Ποιες δυο λέξεις θα περιέγραφαν το παιχνίδι της ΑΕΚ αύριο:

«Είναι πολύ δύσκολο να το περιγράψω. Είμαστε σε μειονέκτημα αυτή την στιγμή, απέναντι σε μια ομάδα που το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι οι αντεπιθέσεις. Οπότε δεν μπορούμε να μπούμε απεγνωσμένα και να ψάχνουμε για ένα γκολ. Όπως έχω πει και στους παίκτες, εμείς παίζουμε καλά. Θα έρθει κάποια στιγμή, που θα μετατρέψουμε τις ευκαιρίες σε γκολ. 

Θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Πριν από μερικές μέρες ήμασταν εδώ που γιορτάζαμε που η ομάδα ήταν η ήδη στο Europa League. Το όνειρο μας παραμένει ζωντανό για να κάνουμε κάτι παραπάνω. Έχουμε μεγάλο κίνητρο, οι παίκτες είναι έτοιμοι, θα έχουμε την στήριξη του κόσμου μας και θα είναι ένα όμορφο θέαμα».

Για το αν προβληματίζεται για το γεγονός πως σ’ όλα τα ματς μέχρι τώρα, ήταν υποχρεωμένη να κυνηγάει στο σκορ:

«Μερικές φορές είναι κάποιες καταστάσεις που μπορούμε να αποφύγουμε και κάποιες άλλες που δημιουργεί ο αντίπαλος. Εκτιμώ πως στα ματς που έχουμε παίξει, η ομάδα χρησιμοποίησε το ίδιο σύστημα, που της έδωσε το νταμπλ. Εκτιμώ πολύ, όταν σε κάθε ματς δεν βλέπω κανέναν παίκτη να χαλαρώνει. Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, μπορείς να κάνεις μια φάση και να δεχθείς γκολ, αλλά να φτιάξεις πολλές ευκαιρίες και να μην σκοράρεις. Αυτό που πιστεύω είναι πως όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι πως τα πράγματα δεν πάνε καλά, αυτό διογκώνεται. 

Αυτό που προσπαθώ, είναι να μείνω συγκεντρωμένος στην δουλειά μου. Έχω δει σε κάποιους από εσάς να με κοιτάνε στα μάτια όταν με ρωτάνε όταν κερδίζουμε και όταν δεν κερδίζουμε όχι. Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη αυτό που κάνουμε. Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν καλά πως η μέρα που θα κρίνω τα πάντα με βάση το αποτέλεσμα, θα φύγω. Πιστεύω στην δουλειά μου, πιστεύω πως θα γυρίσουμε το παιχνίδι, πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Στην ζωή όταν βλέπεις τα αρνητικά, ελκύεις το αρνητικό. Και με το θετικό ισχύει το ίδιο».

Για την τακτική προσέγγιση που θεωρεί πως θα έχει αύριο ο αντίπαλος:

«Δεν το ξέρω, μακάρι να το ήξερα. Θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Μια ομάδα που όταν έπαιζαν με έντεκα, έβαλαν γκολ στο πρώτο ματς. Εμείς προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Και μια ομάδα που όταν έμεινε με δέκα, άλλαξε το σύστημα και τα πήγε καλά. Αλλά εμείς βρήκαμε τρόπους να φτάσουμε ψηλά και με αρκετούς τρόπους στην αντίπαλη περιοχή. Απ’ ότι έχω δει στα προηγούμενα παιχνίδια, ήταν η πρώτη φορά που έπαιζε με τόσους παίκτες πίσω.

 Εμείς θα πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με ποδοσφαιρική εξυπνάδα αλλά και με πάθος. Και αυτό θα κάνουμε. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και αδύνατο. Καταφέραμε να βρισκόμαστε εδώ, διότι σε πέντε λεπτά βάλαμε δυο γκολ με τη Ντιναμό. Κάποια στιγμή στον τελικό του κυπέλλου μείναμε με δέκα παίκτες και βάλαμε δυο γκολ. Πάντα σεβόμενοι τον αντίπαλο, που έχει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, εμείς μπορούμε να προκριθούμε και η πόρτα είναι ακόμα ανοιχτή και σίγουρα θα το προσπαθήσουμε».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο:

«Το μήνυμά μου, είναι αυτό που λέω πάντα. Ο κόσμος είναι πάντα ο έξτρα ποδοσφαιριστής για να μας βοηθήσει. Ο κόσμος είναι σημαντικός και κερδίσαμε ένα νταμπλ όλοι μαζί. Και πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Εγώ μιλούσα γι αυτό το γήπεδο, πριν τελειώσει το γήπεδο. Και όταν άρχισα να βλέπω το γήπεδο με κόσμο, μιλούσα για την ενέργεια που έχει. Η ενέργεια που θα πρέπει να υπάρχει εδώ, να είναι όπως την πρώτη μέρα. Και αυτή είναι η διαφορά. 

Δείξαμε πως είμαστε διαφορετικοί, μαχόμενοι σε πολλά μέτωπα. Και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Κανείς να μην μπερδεύει τον άλλον. Υπάρχει μια ομάδα ανταγωνιστική που φορά και τιμά αυτή την φανέλα. Αυτή η ομάδα κάποιες φορές θα παίξει άσχημα, κάποιες μέτρια και κάποιες πολύ καλά. Αλλά πάντα αυτή η ομάδα δείχνει και έδειχνε σεβασμό σ’ αυτό που κάνει. Και είναι στιγμές που όταν είμαστε ενωμένοι έχουμε έξτρα δύναμη».

Για το αν και το αυριανό ματς θα είναι… θρίλερ:

«Μακάρι να μην γίνει αυτό, διότι στο τέλος θα φύγουμε από καρδιά. Αλλά αν μας βοηθήσει να περάσουμε, θα το αντέξουμε. Ελπίζουμε πως με ηρεμία, να ισοφαρίσουμε το αποτέλεσμα του πρώτου ματς και μετά να γίνει ένα νορμάλ παιχνίδι. Αλλά πρέπει να είμαστε ήρεμοι».