Σταθερή η στάση των «4» για τη φετινή σεζόν: «Θέλουμε ξένους διαιτητές»

Σταθερή η στάση των «4» για τη φετινή σεζόν: «Θέλουμε ξένους διαιτητές»

Sportal newsroom 21:55 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:01 - 28.08.2023

Θέμα χρόνου είναι να έρθει στο προσκήνιο ο ορισμός διαιτητών στα πρώτα ντέρμπι της φετινής σεζόν, με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να παραμένουν σταθεροί ότι επιθυμούν εκ νέου επιλογή ρέφερι από το εξωτερικό.

Όπως διαβάστε νωρίτερα στο Sportal, ο πρόεδρος της Super League 1 και διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έστειλε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, μία επιστολή με αυστηρό ύφος, η οποία είχε ως κύριο θέμα τη διαιτησία.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε λόγο για διαιτητικές παραφωνίες και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι παραμένει συμφωνία των τεσσάρων μεγάλων ομάδων τα ντέρμπι να τα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές.

Κάτι το οποίο μάλιστα και διαπίστωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Super League 1, ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τους υπόλοιπους τρεις του Big-4, προκειμένου να δει αν έχει αλλάξει η άποψη τους στο ζήτημα των ξένων ρέφερι. Επιπλέον, θέλησε να μάθει τις θέσεις των «4» και για τους επικεφαλής της ΚΕΔ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός απάντησαν απλά πως θέλουν να υπάρξει τήρηση της συμφωνίας, δηλαδή ορισμοί ξένων ρέφερι στα ντέρμπι. «Εμείς ζητάμε ξένους διαιτητές κατά πάγια άποψη», ήταν η θέση των «πράσινων».

Από την πλευρά της η ΑΕΚ συμφώνησε κι εκείνη στους ξένους, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη της και στους Έλληνες ρέφερι. «Η ΑΕΚ δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, τόσο με τους ξένους, όσο και με Έλληνες διαιτητές. Αναγνωρίζοντας ως μόνη αρμόδια για να αποφασίζει την ΕΠΟ, συντάσσεται και συμφωνεί με τις αποφάσεις που παίρνει η ΕΠΟ και οι αρμόδιες επιτροπές της. Αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και αρκετό καιρό, από τις αρμόδιες επιτροπές», ήταν η θέση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Baladeros Live: Ολόκληρη η εκπομπή των Βερβελέ, Τσίλη, Τσιμπίδα και οι αποκαλύψεις για τα μεταγραφικά
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:57 - 28.08.2023

Baladeros Live: Ολόκληρη η εκπομπή των Βερβελέ, Τσίλη, Τσιμπίδα και οι αποκαλύψεις για τα μεταγραφικά

Οι «Baladeros Live» σας περιμένουν κάθε Δευτέρα στις 13:00. Βερβελές, Τσίλης, Τσιμπίδας ζωντανά στο στούντιο και ζωντανή σύνδεση με Θεσσαλονίκη και με τους Τσαλγατίδη και Σαββόπουλο. Δείτε όλη την εκπομπή και τις μεγάλες αποκαλύψεις από τους ρεπόρτερς του Sportal.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ κι εκείνος είπε «ναι» στην παρουσία των ξένων διαιτητών, ενώ αναφέρθηκε και στους Έλληνες. «Ο ΠΑΟΚ θεωρεί πως πρέπει κάποια στιγμή να ανακτηθει η εμπιστοσύνη στς Έλληνες αλλά η αποψη του είναι πως στα ντέρμπι ξένοι διαιτητές πάγια θέση της ομάδας είναι αυτή άλλωστε».