Τέτοια εποχή πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει προπονητή και μετρούσε ήδη έναν αποκλεισμό…

Τέτοια εποχή πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει προπονητή και μετρούσε ήδη έναν αποκλεισμό…

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:06 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:06 - 28.08.2023

Ιδανικό είναι το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν, αφού μετράει ένα αήττητο σερί, μία (σχεδόν δύο) πρόκριση στο Europa League και δύο τρίποντα στο πρωτάθλημα. Τέτοια εποχή, έναν χρόνο πριν, δεχόταν το ένα χτύπημα μετά το άλλο…

Σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος για τη φετινή χρονιά, επικρατώντας του Ατρόμητου με 4-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης». Η αναμέτρηση στο Φάληρο ήταν η δεύτερη συνεχόμενη που πήρε θριαμβευτική μορφή, αφού λίγα 24ωρα πριν, στο ίδιο γήπεδο, οι Πειραιώτες νίκησαν 3-1 την Τσουκαρίτσκι.

Το ιδανικό ξεκίνημα για μία ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία χτισίματος συνεχίζεται, με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν μέχρι στιγμής δύο νίκες στο πρωτάθλημα, καθώς και δύο νίκες και μία ισοπαλία στην Ευρώπη. Τέτοια εποχή έναν χρόνο πριν τα πράγματα είχαν ήδη πάρει την κατηφόρα…

Ο Αύγουστος του 2022

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού, για τη σεζόν 2022-23, ήταν αυτό στα προκριματικά του UEFA Champions League εναντίον της Μακάμπι Χάιφα. Ο ελληνικός σύλλογος ταξίδεψε στο Ισραήλ και κουβαλώντας το 1-1 στο γύρνα, υπήρξε η πεποίθηση πως η πρόκριση θα κερδηθεί στην Ελλάδα. Όμως η συνέχεια πάνω-κάτω γνωστή…

Σε ένα από τα πιο εφιαλτικά ευρωπαϊκά του βράδια, ο πειραϊκός σύλλογος ηττήθηκε μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 0-4. Φυσικά, αυτή η έκβαση προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων. Το κλίμα για τον Πέδρο Μαρτίνς, τον άνθρωπο που αγαπήθηκε όσο λίγοι στην ομάδα, ήταν αρκετά «βαρύ». Ο ίδιος αρνούνταν να παραιτηθεί μετά από το ιστορικό «κάζο», κάτι που είχε δηλώσει και στη συνέντευξη τύπου μετά το επίμαχο ματς. Όμως η αποχώρηση του ήταν αναπόφευκτη και με συναινετικό διαζύγιο, ομάδα και προπονητής τράβηξαν χωριστούς δρόμους.

Η αλλαγή στον πάγκο έφερε ελπίδες πως μέρα με τη μέρα η ομάδα θα ανακάμψει, υπό τις οδηγίες του «νέου αίματος» Κάρλος Κορμπεράν. Όμως η νοοτροπία που υπήρχε στις τάξεις των παικτών δεν ήταν αυτή του νικητή. Στη ρεβάνς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (για τον τρίτο προκριματικό του Europa League) ενώ είχε σκορ πρόκρισης, ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ στο 90+4’ και χρειάστηκε να φτάσει στα πέναλτι για να πάρει την πρόκριση. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και κόντρα στον Απόλλωνα Λεμμεσού, στα playoffs, με τους Πειραιώτες, μάλιστα, να έχουν προβάδισμα από το 2'.

Ακόμα και στο πρωτάθλημα είχε απώλεια, η οποία ήρθε από νωρίς στην Τρίπολη. Σε μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα για το Big-5, o Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα. Συνοψίζοντας, λοιπόν, μέχρι το τέλος του περσινού Αυγούστου ο σύλλογος του Πειραιά είχε: Έναν αποκλεισμό με «βαρύ» σκορ, δύο προκρίσεις με την… ψυχή στο στόμα, μία αλλαγή προπονητή και την πρώτη του ισοπαλία στη Super League.

Ο Αύγουστος του 2023

Την ίδια εποχή φέτος, ο Ολυμπιακός ακολουθεί ένα τελείως διαφορετικό μονοπάτι. Ακόμα και με το ελαφρυντικό πως βρίσκεται σε φάση χτισίματος, το κλαμπ του Πειραιά έχει φέρει εις πέρας κάθε αποστολή του.

Αφενός, άφησε εκτός Europa League την Γκενκ. Στο πρώτο ματς επικράτησε με γκολ στα 23’ δευτερόλεπτα (1-0), ενώ είχε και δοκάρι με τον Μπιέλ. Οι Βέλγοι μπορεί να ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, όμως είχαν ήδη επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους. Στη, δε, ρεβάνς όλα έδειχναν πως το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση, όμως με γκολ στις καθυστερήσεις οι Πειραιώτες (1-1) πήραν το εισιτήριο για τα playoffs.

Αφετέρου, κόντρα στην Τσουκαρίτσκι (3-1), έκανε ότι ήθελε και μέσα σε ένα ημίχρονο είχε πετύχει τρία γκολ, εξασφαλίζοντας, σχεδόν, την παρουσία του στους ομίλους του Europa League. Αν προσθέσει κανείς τα δύο ακυρωθέντα γκολ για οφσάιντ, τις συνολικά 19 ευκαιρίες (οι 12 από αυτές στον στόχο) και το δοκάρι του Ελ Κααμπί, τότε όχι μόνο έφερε εις πέρας την αποστολή του αλλά έκανε και το κάτι παραπάνω.

Κόντρα στον Πανσερραϊκό μπορεί να μην ήταν η καλύτερη του μέρα, όμως νίκη πήρε. Μάλιστα, τα «Λιοντάρια» που στην αρχή φάνταζαν εύκολος αντίπαλος, τελικά απέδειξαν πως μόνο αυτό δεν είναι. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» άντεξαν μέχρι το 63’ με παίκτη λιγότερο και μάλιστα είχαν την ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα με τον Άλεξιτς, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι. Στην «OPAP Arena», δε, έκαναν το 0-1 πριν καν περάσει ένα λεπτό και το κράτησαν για μεγάλο μέρος του αγώνα, μέχρι τελικά η ΑΕΚ να ισοφαρίσει.

Τέλος, κόντρα στον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός έκανε το απόλυτο «πάρτι» και πανηγύρισε εύκολα τη νίκη με 4-0, προσφέροντας πλούσιο θέαμα. Με εξαιρετικό Γιώργο Μασούρα, με έναν αναγεννημένο Μαντί Καμαρά και με μία «γκολάρα» του Κίνι, πανηγύρισε το τρίποντο σε ένα ματς που η τελικές του έφτασαν τις 27 (!).

Συνοψίζοντας, λοιπόν , λοιπόν, μέχρι το τέλος του φετινού Αυγούστου ο σύλλογος του Πειραιά θα έχει: Μία πρόκριση με γκολ στο 90” κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, κατά πάσα πιθανότητα μία θέση στους ομίλους του Europa League και δύο τρίποντα στο πρωτάθλημα.