Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι οι μοναδικοί αήττητοι σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι οι μοναδικοί αήττητοι σε Ελλάδα και Ευρώπη

Sportal newsroom 00:14 - 28.08.2023

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μοιράζονται την κορυφή της Super League μετά από δύο αγωνιστικές, όπως μοιράζονται και ακόμα μια πρωτιά: παραμένουν αήττητοι σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εύκολη η επικράτηση του Ολυμπιακού απέναντι στον Ατρόμητο. Και με ωραίο ποδόσφαιρο. Με πρωταγωνιστή τον Μασούρα, που σημείωσε δύο γκολ και φλέρταρε με το χατ τρικ, η ομάδα του Μαρτίνεθ έβαλε τέσσερα γκολ στους Περιστεριώτες που φάνηκαν ανέτοιμοι στο ξεκίνημά τους. Και έδειξαν πως χρειάζονται ακόμα αρκετή δουλειά για να είναι ανταγωνιστικοί. Δύο στα δύο για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα (2-0 τον Πανσερραϊκό στην πρεμιέρα) και κορυφή στο πρωτάθλημα.

Περίπου την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έφτανε στο δικό του δύο στα δύο στο πρωτάθλημα. Στην κορυφή και εκείνος, έχοντας έξι βαθμούς με το απόλυτο. Έκανε τα εύκολα... δύσκολα απέναντι στην Κηφισιά, που από το πουθενά και κόντρα στη ροή του αγώνα ισοφάρισε με τον δικό της Μασούρα στην Τούμπα. Αλλά σχεδόν αμέσως ο δικέφαλος έδειξε πως φέτος είναι φτιαγμένος από το μέταλλο που είχε όταν πήρε το πρωτάθλημα. Βρήκε δεύτερο γκολ, έφτασε στο 2-1, πέτυχε και εκείνος τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς.

Δεν είναι εύκολο. Πέμπτη - Κυριακή - Πέμπτη τα παιχνίδια, μέσα στο καλοκαίρι, στο ξεκίνημα της σεζόν με τις ομάδες να μην έχουν υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Κι όμως, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τούτη την ώρα έχουν να... περηφανεύονται πως μέσα απ' αυτή τη δύσκολη διαδικασία, με προκριματικά Ευρώπης και πρωτάθλημα, δεν έχουν φύγει από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν έχουν ηττηθεί.

Εφτά παιχνίδια για τον δικέφαλο: πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες γράφει το... κοντέρ. Πέντε για τους ερυθρόλευκους. Με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία - πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ εκτός έδρας με 4-1, τη Χάιντουκ στην Τούμπα με 3-0, τη Χαρτς στη Σκωτία με 2-1 στην Ευρώπη. Και έχει δύο ευρωπαϊκές ισοπαλίες, με Μπεϊτάρ και Χάιντουκ με 0-0. Και δύο νίκες στο πρωτάθλημα με Αστέρα και Κηφισιά.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκενκ με μία νίκη (1-0) στο Φάληρο και μια ισοπαλία στο Βέλγιο (1-1), ενώ κέρδισε την Τσουκαρίτσκι στο Καραϊσκάκη με 3-1 την περασμένη Πέμπτη. Και στο πρωτάθλημα έχει επικρατήσει των Πανσερραϊκού και Ατρόμητου στην έδρα του.

Μπροστά τους βρίσκονται οι επαναληπτικοί των ευρωπαϊκών τους αγώνων, όπως βρίσκονται και τα ματς Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για την πρόκριση στο Champions League απέναντι σε Μπράγκα και Αντβέρπ αντίστοιχα. Ξεκινάει, δηλαδή, μία ακόμα ευρωπαϊκή εβδομάδα. Και το τελευταίο διάστημα οι ευρωπαϊκές εβδομάδες εξελίσσονται θετικά για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της.