Αλμέιδα: «Να δείξει η ΑΕΚ την Κυριακή την ταυτότητα στο παιχνίδι της»

Ματίας Αλμέιδα

i

©Intime

Αλμέιδα: «Να δείξει η ΑΕΚ την Κυριακή την ταυτότητα στο παιχνίδι της»

Κώστας Τσίλης 20:00 - 15.09.2023
Το στίγμα για το πως θέλει να δει την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, έδωσε ο Αλμέιδα

Τα ντέρμπι πάντα για τον Ματίας Αλμέιδα ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. «Είναι μια γιορτή και οι παίκτες πρέπει να την απολαύσουν» επιμένει ο τεχνικός της ΑΕΚ. Όμως για τον Αλμέιδα, το αποτέλεσμα είναι το ζητούμενο. Και όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στην κάμερα της Cosmote tv, ο τρόπος για να πάρει η ΑΕΚ το αποτέλεσμα την Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι να δείξει στο γήπεδο την αγωνιστική της ταυτότητα. Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμέιδα:

Για το αν η διακοπή του πρωταθλήματος βοήθησε πνευματικά την ομάδα: «Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα πνευματικά είναι καλά, κυρίως αν λάβουμε υπόψιν μας το τελευταίο παιχνίδι. Σίγουρα, μπορέσαμε να δουλέψουμε περισσότερο με τα παιδιά που δεν πήγαν στις εθνικές ομάδες. Αλλά, πλέον, έχουμε πολλή όρεξη για να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη».

Για το ποια ΑΕΚ θα ήθελε να δει απέναντι στον Ολυμπιακό: «Αυτή που είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε. Μια ομάδα που δείχνει την ταυτότητά της στο παιχνίδι της πάντα, σεβόμενοι όλους τους αντιπάλους. Προσπαθώντας, όμως, να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το ποια λάθη θα πρέπει να αποφύγει απέναντι στον Ολυμπιακό, σε σχέση και με κάποια λάθη που έκανε στα παιχνίδια πριν από τη διακοπή: «Αν εστιάσουμε στα λάθη, θα δούμε ότι λάθη υπάρχουν σε όλα τα παιχνίδια. Όπως συνηθίζω να λέω, πολλές φορές από ένα λάθος μπορεί να κτυπήσει δοκάρι η μπάλα και να μπει γκολ. Όμως, αν μετά από λάθος η μπάλα κτυπήσει δοκάρι και βγει έξω, κανείς δεν μιλά για το λάθος. Εμείς συνεχώς διορθώνουμε τα λάθη μας. Είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί ένα γκρουπ».

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1673363152'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

Η γνώμη του για τον Ολυμπιακό: Τους σεβόμαστε, όπως όλες τις ομάδες. Είναι μια ομάδα με ιστορία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε την περσινή χρονιά.

Για το τι είδους ντέρμπι περιμένει: Προσωπικά, για τα ντέρμπι λέω ότι είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου. Κι ελπίζω η γιορτή σε αυτή την περίπτωση να αφορά τον γηπεδούχο! Θα το προσπαθήσουμε, θα το ψάξουμε. Η δική μου πρόθεση στα ντέρμπι είναι οι ποδοσφαιριστές να το απολαμβάνουν, να το διασκεδάζουν γιατί ξέρουμε ότι είναι λίγα τα ντέρμπι».