Αλμέιδα σε Πόνσε: «Δεν θέλω τον Πόνσε της Έλτσε, αλλά τον Πόνσε της ΑΕΚ...» - Το τετ-α-τετ που άλλαξε τα πάντα
i

Έκι Πόνσε/©intime

Αλμέιδα σε Πόνσε: «Δεν θέλω τον Πόνσε της Έλτσε, αλλά τον Πόνσε της ΑΕΚ...» - Το τετ-α-τετ που άλλαξε τα πάντα

Κώστας Τσίλης 20:22 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:10 - 29.01.2024

Ο Αλμέιδα δούλεψε πολύ και κουβέντιασε και πολύ με τον Πόνσε, προκειμένου ο Αργεντινός φορ να αλλάξει εντελώς τον τρόπο παιχνιδιού του και να "κουμπώσει" στο αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ

Η γλώσσα των αριθμών λέει πως ο Έκι Πόνσε μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου, είχε δυο γκολ συνολικά και μόλις ένα στο πρωτάθλημα. Επίσης λέει πως την τελευταία εβδομάδα, έχει πετύχει πέντε. Η αγωνιστική ποιότητα του Αργεντινού φορ περισσότερο αντιστοιχεί στους αριθμούς της τελευταίας εβδομάδας, παρά σ' αυτούς του πρώτου μισού της σεζόν. Κάτι που ήξερε καλύτερα απ' όλους ο Ματίας Αλμέιδα. Μάλιστα ο Αργεντινός τεχνικός είχε εντοπίσει ακριβώς τι δεν πήγαινε καλά με τον Πόνσε αλλά και πως να το αλλάξει. 

Και τώρα τι κάνεις κόουτς με τον Πόνσε;
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

11:42 - 29.01.2024

Και τώρα τι κάνεις κόουτς με τον Πόνσε;

Πλέον θα είναι ετοιμοπόλεμοι ο Πόνσε των 5 γκολ σε μια εβδομάδα αλλά και ο Γκαρσία των 8 γκολ σ' έναν μήνα, που είναι κάτι διόλου εύκολο στην διαχείριση, όμως ο Αλμέιδα το περίμενε και το ήθελε - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ο Αλμέιδα ήξερε πως καταρχάς είναι ζήτημα χρόνου. Το είχε πει και δημοσίως. Όπως δημοσίως είχε εξηγήσει πως ο Πόνσε προερχόταν από μια διετία σε μια ομάδα που είχε πολύ συγκεκριμένο στιλ ποδοσφαίρου, το οποίο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο μ' αυτό της ΑΕΚ. Η Έλτσε αυτό που διεκδικούσε ήταν την παραμονή στην Primera Division. Και ο τρόπος του παιχνιδιού της, αφορούσε το πως θα μπορέσει να αμυνθεί σωστά και να κτυπήσει στην αντεπίθεση. Ο Πόνσε είχε μάθει να υπηρετεί έναν σχεδόν άχαρο για τον σέντερ φορ ρόλο, κυρίως μακριά από την αντίπαλη περιοχή, σε μια ομάδα που δεν παίζει κυριαρχικό αλλά παθητικό ποδόσφαιρο. 

Ήξερε καλά ο Αλμέιδα, πως ο Αργεντινός φορ στην ΑΕΚ έπρεπε να προσαρμοστεί σ' ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Και αυτό ήθελε και χρόνο και δουλειά και πολλές κουβέντες. Πριν από το ματς με τον Ατρόμητο, στο τετ α τετ που είχαν οι δυο Αργεντινοί, η συζήτηση ήταν πολύ αναλυτική ως προς το τακτικό κομμάτι. Ως προς την κίνηση που θέλει ο Αλμέιδα από τον Πόνσε, αλλά και τον χώρο που θα πρέπει να κάνει αυτή την κίνηση ο Αργεντινός φορ. 

Μόνο έτσι θα μπορούσε να εμφανιστεί στο γήπεδο ο Πόνσε της ΑΕΚ και όχι αυτός της Έλτσε. Και ο Αλμέιδα ήξερε καλά πως ο Πόνσε της ΑΕΚ, μπορεί να δώσει αυτά που έχει δώσει ο Αργεντινός φορ στα δυο τελευταία παιχνίδια. Ειδικά από την στιγμή που θα έβρισκε και πάλι ο ποδοσφαιριστής την αυτοπεποίθησή του και την εμπιστοσύνη στα πόδια του και την εκτελεστική του δεινότητα.