Αλμέιδα στους παίκτες της ΑΕΚ: «Αυτός είναι ο τρόπος για να σκοράρουμε»
i

Προπόνηση ΑΕΚ στο Μπουργκ Χάαμσταντ/intime

Αλμέιδα στους παίκτες της ΑΕΚ: «Αυτός είναι ο τρόπος για να σκοράρουμε»

Κώστας Τσίλης 22:49 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:16 - 10.07.2023

Φουλ δουλειά στην τακτική είχε το πρόγραμμα της σημερινής απογευματινής προπόνησης της ΑΕΚ με τον Αλμέιδα να δίνει στους παίκτες του ντιρεκτίβες για να βρουν το γκολ

Είναι δεδομένο πως όσο θα προχωρούν οι μέρες στην προετοιμασία, τόσο ο Ματίας Αλμέιδα θα προσθέτει όλο και περισσότερο τακτική στην δουλειά των παικτών της ΑΕΚ. Και η τακτική γίνεται για να επιτευχθεί ο ένας και μοναδικός στόχος. Το γκολ. Αυτό είναι το νόημα όλων των ασκήσεων. 

Αυτό που ο Αλμέιδα προσπαθεί μέσα από μίνι διπλά ακόμα και χωρίς τέρματα και τερματοφύλακες, αλλά και με τέρματα αλλά σε μικρούς χώρους, είναι να δώσει στους ποδοσφαιριστές του τις ντιρεκτίβες και τους αυτοματισμούς, ώστε να μπορέσουν να βρίσκουν πιο εύκολα το δρόμο προς το γκολ. 

Και την σημερινή τελευταία άσκηση τακτικής, που ήταν ουσιαστικά ένα δίτερμα, ο Αργεντινός τεχνικός την διέκοψε για να ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του. Πάντα ως προς τους τρόπους για να σκοράρουν. 

“Θέλω να βρίσκεται πάντα την καλύτερη λύση. Για να βάλουμε γκολ πρέπει να κινούμαστε συνέχεια. Μόνο με κίνηση έρχεται το γκολ. Είτε με μπάλα κίνηση είτε χωρίς. Αν είστε στατικοί όσο και αν κυκλοφορεί η μπάλα, δεν πρόκειται να βρείτε το κενό στην άμυνα. Πάντα πρέπει να γίνεται κίνηση για να βρουμε τη λύση και το γκολ” τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλμέιδα στους ποδοσφαιριστές του.