Η Αμπερντίν έφαγε πρόστιμο από την UEFA λόγω... χιονοπόλεμου (vid)

Αμπερντίν - Ελσίνκι

i

© PrtScr

Η Αμπερντίν έφαγε πρόστιμο από την UEFA λόγω... χιονοπόλεμου (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:21 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 30.01.2024

Η UEFA τιμώρησε την Αμπερντίν, για έναν λόγο που δεν βλέπουμε συχνά στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Τον περασμένο Νοέμβριο, Αμπερντίν και Ελσίνκι κοντραρίστηκαν για την 5η αγωνιστική του ομίλου (στον οποίο βρισκόταν κι ο ΠΑΟΚ) του Conference League.

Οι δύο ομάδες ήταν βαθμολογικά αδιάφορες και πρόσφεραν γκολ και θέαμα, μένοντας τελικά στην ισοπαλία με σκορ 2-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, χάρη σε γκολ των Μπαντέ και Χόστικα στο 16΄ και 33' αντίστοιχα. Οι Σκωτσέζοι έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν στο 41' με τον ΜακΝτόναλντ, πριν ισοφαρίσουν στο 56' με τον Λουίς Ενρίκε.

Μπορεί η μπάλα να μπήκε τέσσερις φορές στα δίχτυα, ωστόσο η κορυφαία στιγμή του αγώνα ήταν άλλη και είχε για πρωταγωνιστές τους οπαδούς της Αμπερντίν. Στο 52' οι Σκωτσέζοι ξεκίνησαν να πετούν χιονόμπαλες στον τερματοφύλακα της Ελσίνκι, Μαενπά, με αποτέλεσμα να διακόψουν για μικρό χρονικό διάστημα το παιχνίδι. 

Ο αρχηγός Τζόνι Χάγιες κάλεσε τους οπαδούς της ομάδας του να σταματήσουν ενώ τα μεγάφωνα τους προειδοποίησαν ότι η αναμέτρηση θα διακοπεί οριστικά αν συνεχιζόταν αυτό. Τελικά οι οπαδοί της Αμπερντίν σταμάτησαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Τώρα όσον αφορά στη συμπεριφορά των Σκωτσέζων οπαδών, τιμωρίες για ρίψη αντικειμένων έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν, ωστόσο η UEFA πήρε την απόφαση να πρωτοτυπήσει, καθώς όπως έγινε γνωστό η Αμπερντίν τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.000 ευρώ, λόγω του... χιονοπόλεμου.