Η Ρέιντζερς στο 94' γλίτωσε ήττα σοκ από την Αμπερντίν (vid)
i

©printscreen

Η Ρέιντζερς στο 94' γλίτωσε ήττα σοκ από την Αμπερντίν (vid)

Κώστας Τσιακλής 16:04 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 26.11.2023

Η Αμπερντίν ήταν αγκαλιά με τη νίκη κόντρα στη Ρέιντζερς όμως τελικά δεν την πήρε, αφού οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League, Αμπερντίν, βρέθηκε κοντά σε σπουδαία νίκη κόντρα στη Ρέιντζερς όμως τελικά δεν πανηγύρισε το τρίποντο αφού ισοφαρίστηκε με πέναλτι του Τάβερνιερ στο 90+4'. 

Η Αμπερντίν μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και δημιούργησε τις δύο πρώτες ευκαιρίες. Στο 2' ο Τζακ Μπάτλαντ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να αποκρούσει την κεφαλιά του Ρίτσαρντ Γένσεν. Ο Άγγλος τερματοφύλακας απέκρουσε και το σουτ του Έστερ Σόκλερ τρία λεπτά αργότερα. Η Ρέιντζερς έγινε για πρώτη φορά απειλητική στο 7' όταν ο Τομ Λόρενς έκανε μια ωραία προσπάθεια και σουτ όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Κέλι Ρους.

Στο 11' η Αμπερντίν κατάφερε να προηγηθεί. Ο Μπόγιαν Μιόφσκι πήρε την μπάλα και έκανε ένα δυνατό σουτ, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια και η επόμενη φάση ήταν για τη Ρέιντζερς στο 28'. Ο Ντανίλο βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Ρους. Ο γκολκίπερ της Αμπερντίν απέκρουσε και τη κεφαλιά του Μπαλογκούν δύο λεπτά αργότερα.

Η Αμπερντίν απείλησε μετά από ώρα στο 39', με το σουτ του Τζέιμι ΜακΓκράθ να υποχρεώνει τον Μπάτλαντ σε σπουδαία απόκρουση. Στο δεύτερο ημίχρονο αυτή που απείλησε πρώτη ήταν η Ρέιντζερς που όμως δεν κατάφερε να σκοράρει στο 48' αφού η προσπάθεια του Σίμα σταμάτησε στον Ρους. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να πιέσουν όμως στάθηκαν πολύ άτυχοι αφού Λόρενς και Μπαλογκούν βρήκαν το οριζόντιο δοκάρι με σουτ και κεφαλιά στο 73ο και 76' αντίστοιχα.

Η Ρέιντζερς τελικά κατάφερε να σώσει τον ένα βαθμό χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζέιμς Τάβερνιερ στο 90+4'. Μάλιστα η Ρέιντζερς θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη αν ο Ρους δεν απέκρουσε την κεφαλιά του Λάμερς στην τελευταία φάση του αγώνα. 

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ρέιντζερς δεν μπόρεσε να πάει στο -6 από την πρωτοπόρο Σέλτικ (είναι πλέον στο -8). Από την άλλη η Αμπερντίν πήγε στους 13 βαθμούς και δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.