Μέγας είσαι Ράζβαν και θαυμαστό το έργο σου!

Ράζβαν Λουτσέσκου

i

©intime

Μέγας είσαι Ράζβαν και θαυμαστό το έργο σου!

Μάνος Τσαλγατίδης 12:30 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:14 - 26.11.2023

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου κατάφερε με τον τρόπο του να ενεργοποιήσει στο 100% έναν παίκτη που είχε θέσει τον εαυτό του εκτός ΠΑΟΚ. Ο λόγος φυσικά για τον Τόμας Μουργκ.

Νομίζω πως αν υπήρχε βραβείο για το ποδοσφαιρικό θαύμα της χρονιάς θα έπρεπε να απονεμηθεί στον Ράζβαν Λουτσέσκου, διότι αυτό που έκανε πραγματικά αγγίζει το όριο του θαύματος. Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ κατάφερε όχι απλά να ενεργοποιήσει έναν ποδοσφαιριστή, που είχε θέσει τον εαυτό του εκτός ομάδας, αλλά να τον κάνει να βγάζει στο γήπεδο αρετές που δεν είχε βγάλει τα προηγούμενα χρόνια στον Δικέφαλο.

Σαφώς, η κουβέντα γίνεται για τον Τόμας Μουργκ. Ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός βρήκε δύο φορές δίχτυα κόντρα στον Πανσερραϊκό, ενώ η γενικότερη παρουσία του στον αγώνα ήταν εντυπωσιακή. Η εν λόγω εμφάνιση ήρθε ως συνέχεια αυτών του αριστεροπόδαρου ποδοσφαιριστή στην έως τώρα σεζόν. Αναμφίβολα είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τον 29χρονο, αν αναλογιστεί κανείς πως ένα χρόνο πριν περνούσε τον χρόνο του μεταξύ πάγκου και κερκίδας και ο ατζέντης του σε συνεργασία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ψαχνόταν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης προκειμένου να του βρει ομάδα.

Ένα από τα χαρίσματα του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι να παίρνει το 150% από τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή, καθώς είναι... mastermind στον τομέα της ψυχολογίας. Για να φέρει τον Μουργκ και πάλι σε θέση να υπολογίζεται από τον ίδιο και το υπόλοιπο γκρουπ χρειάστηκε χρόνος, αλλά τελικά τα κατάφερε και αυτή η επιτυχία πρέπει να πιστωθεί στον προπονητή του ΠΑΟΚ και μόνο.

Όσον αφορά τον αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό δεν νομίζω πως σηκώνει και ιδιαίτερη ανάλυση το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού κοντραρίστηκαν δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικούς στόχους και σαφώς τεράστια διαφορά δυναμικής. Ωστόσο, πρέπει να πιστωθεί στην ομάδα των Σερρών το γεγονός πως μάχεται σε κάθε παιχνίδι και κόντρα σε κάθε αντίπαλο με όλες τις της δυνάμεις. Επίσης, είναι αξιέπαινο πως το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία θέλει να παράξει και να παίξει ποδόσφαιρο σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες του επιπέδου αυτού. Βέβαια, αυτό στην Τούμπα το πλήρωσε με τα πέντε γκολ που δέχθηκε.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε ένα μεγάλο ξέσπασμα πριν την Άιντραχτ, αφού ήθελε να πάει στη Γερμανία με όσο το δυνατό περισσότερη και καλύτερη ψυχολογία γίνεται. Αυτό και έγινε με τη διαφορά, ότι έγινε εν μέσω μια τρελής καταιγίδας με απίθανα πολλή βροχή και έναν αέρα που λυσσομανούσε. Άλλωστε, τα ματς με αυτές τις ομάδες είναι από αυτά που ο ΠΑΟΚ μόνο να χάσει έχει. Τι εννοώ; Αν κερδίσει (που επιβάλλεται να το κάνει), κανείς δεν θα του πει μπράβο. Αν όμως στραβοπατήσει το... ανάθεμα θα πάει σύννεφο. Ωστόσο, το γκρουπ του Λουτσέσκου παρουσιάστηκε όπως έπρεπε και φιλοδώρησε με πέντε τέρματα τον Πανσερραϊκό.

Πλέον, στο μυαλό όλων είναι ο τελικός της πρώτης θέσης του 7ου ομίλου του UEFA Europa Conference League ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άιντραχτ στη Φρανκφούρτης. Η πρώτη θέση είναι σημαντική για πολλούς λόγους και στον Δικέφαλο το ξέρουν πολύ καλά.

Υ.Γ. Χαίρομαι πάρα πολύ που Λουτσέσκου και Γκαρσία διέψευσαν όσους περίμεναν στη γωνία και όχι απλά χαιρετήθηκαν εγκάρδια, αλλά μίλησαν και με κολακευτικά λόγια ο ένας για τον άλλο.