Πεντάρα στη βροχή ο ΠΑΟΚ κι ετοιμάζεται για τον «τελικό» στη Φρανκφούρτη!
i

© Intime

Πεντάρα στη βροχή ο ΠΑΟΚ κι ετοιμάζεται για τον «τελικό» στη Φρανκφούρτη!

Μάνος Τσαλγατίδης 21:25 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:33 - 25.11.2023

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με περίσσια ευκολία επί του Πανσερραϊκού με 5-0 στο γήπεδο της Τούμπας και τώρα ετοιμάζεται για... ευρωπαϊκό τελικό κόντρα στην Άιντραχτ.

Ο ΠΑΟΚ χόρευε στη βροχή και διέλυσε με 5-0 (21΄ Οζντόεφ, 28΄,71 Μουργκ, 74΄ Ντεσπόντοφ, 80΄ Ράφα) τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα, σε ένα ματς που έκανε μέχρι και συντήρηση και πηγαίνει στη Γερμανία πλέον με την ψυχολογία στα ύψη για να διεκδικήσει την πρωτιά στον 7ο όμιλο του UEFA Europa Conference League κόντρα στην Άιντραχτ.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ SPORTAL THN ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε με τον κλασικό του πλέον σχηματισμό (4-2-3-1) και τους: Κοτάρσκι, Ράφα, Μιχαηλίδη, Έκονγκ, Σάστρε, Σβαμπ, Οζντόεφ, Τάισον, Μουργκ, Ντεσπόντοφ και Μπράντον.

Από την άλλη ο Πάμπλο Γκαρσία και αυτός χρησιμοποίησε το 4-2-3-1 με τους: Χόβαν, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτη, Ντανκερλούί, Πηλέας, Πεταυράκη, Μορέιρα, Στάικο, Μούργο, Τόμας, Άλεκσιτς να απαρτίζουν την ενδεκάδα.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε θέλοντας να πιέσει τον Πανσερραϊκό ψηλά και να τον αναγκάσει σε εύκολο λάθος. Ωστόσο, το αρκετά βρεγμένο τερέν δυσκόλευε αρκετά τις κινήσεις των παικτών του Δικεφάλου, που χρειάστηκαν χρόνο για να το συνηθίσουν. Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε στο 5ο λεπτό, ο Τάισον σούταρε από μακριά, αλλά ο Χόβαν μπλόκαρε σταθερά. Τέσσερα λεπτά αργότερα Ντεσπόντοφ και Μουργκ διέλυσαν την αντίπαλη άμυνα, ο Αυστριακός έσπασε την μπάλα στον Μπράντον, που... έκανε τσαφ σε κενή εστία.

Ωστόσο, η ποιότητα των παικτών του Λουτσέσκου φαινόταν στο γήπεδο και έτσι το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 21΄ ο Τάισον σέντραρε και ο Οζντόεφ με μια... αρχοντική κεφαλιά έκανε το 1-0! Ο ΠΑΟΚ χόρευε στη βροχή και το δεύτερο γκολ φαινόταν πως είναι θέμα χρόνου. Μέχρι να έρθει ωστόσο, Μιχαηλίδης και Έκονγκ έχασαν την μπάλα λόγω βροχής, με τον Κοτάρσκι όμως να επεμβαίνει. Στο 24΄ ο Μορέιρα πήδηξε πιο ψηλά από όλους, με τον κίπερ του Δικεφάλου να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση.

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω το 2-0 ήταν θέμα χρόνου και στο 28΄ ήρθε. Ο Τάισον σέντραρε συρτά, ο Μουργκ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, προσποιήθηκε και σούταρε με το δεξί για να στείλει την μπάλα στα δίχτα. Ο ΠΑΟΚ είχε το ποδι στο γκάζι και λίγο έλειψε να σκοράρει και τρίτο τέρμα, αλλά το τεχνικό πλασέ του Ντεσπόντοφ, πέρασε μόλις άουτ.

Ο Πανσερραϊκός λίγο έλειψε να σκοράρει με τον Δεληγιαννίδη, αλλά ο πρώην παίκτης των «ασπρόμαυρων» σημάδεψε το δοκάρι σε κενή εστία. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να κάνει και συντήρηση δυνάμεων λόγω του αγώνα με την Άιντραχτ την Πέμπτη 30/11 και έτσι έριχνε τον ρυθμό του ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι το πρώτο μέρος έληξε χωρίς άλλες... συγκινήσεις και τον Δικέφαλο να προηγείται με 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την βροχή να δίνει τη θέση της στον αέρα και το πραγματικά πολύ κρύο. Ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε ότι θέλει κάποια αλλαγή μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έτσι πέρασε στη θέση του Τόμας τον Θυμιάνη. Ήταν ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ μπήκε να κάνει διαχείριση και έτσι δεν ανέβαζε ρυθμό.

Ωστόσο, στο 52ο λεπτό ο Μπράντον είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά σε δύο χρόνους σημάδεψε τον Χόβαν. Γενικότερα το πρώτο τέταρτο του αγώνα ήταν ένα από αυτά που δεν είχαν κάτι να προσφέρουν χωρίς ρυθμό και με μόλις μια φάση. Στο 64ο λεπτό ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στο ματς του Μασαρίποφ και Μπαΐροβιτς.

Ο Λουτσέσκου απάντησε με τριπλή αλλαγή, αφού έριξε στον αγώνα τους Σαμάτα, Κωνσταντέλια και Μεϊτέ για να πάρουν ρυθμό και ενόψει του αγώνα της Γερμανίας. Ο ΠΑΟΚ βρήκε και τρίτο γκολ στο ματς. Ο Κωνσταντέλιας με τρομερή ενέργεια ντρίμπλαρε όποιον βρήκε, πάσαρε την μπάλα στον Ντεσπόντοφ, που την έσπασε στον Μουργκ για να σκοράρει,

Στο 74ο λεπτό ο Δικέφαλος βρήκε ξανά δίχτυα! Οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν κόρνερ και ο Ντεσπόντοφ με έξυπνη απευθείας εκτέλεση έγραψε το 4-0! Το 5-0 ήταν η φυσική εξέλιξη του αγώνα με το Ράφα Σοάρες να σκοράρει με δυνατό σουτ στο 80ο λεπτό.

Το σκορ μέχρι το τέλος δεν άλλαξε και ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη σε έκταση νίκη, που είναι σημαντική για τη συνέχεια.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα, Μιχαηλίδης, Έκονγκ, Σάστρε, Σβαμπ, Οζντόεφ (68΄ Μεϊτέ), Τάισον (68, Μουργκ, Ντεσπόντοφ και Μπράντον.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτης (21΄ Δεληγιαννίδης), Ντανκερλούί, Πηλέας, Πεταυράκης, Μορέιρα, Στάικος (64΄ Μασαρίποφ), Μούργος, Τόμας (46΄ Θυμιάνης), Άλεκσιτς (64΄ Μπαΐροβιτς).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

To πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν αυτό που ουσιαστικά έκρινε το ματς. Ο Δικέφαλος ήταν η πιο ποιοτική ομάδα στο γήπεδο και παρά την δύσκολες καιρικές συνθήκες έκανε το καθήκον του.

MVP

Ο Τόμας έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο μαζί με τον Τάισον, αλλά σε συνδυασμό με τα δύο γκολ που έδωσε σκόραρε το βραβείο του MVP του ανήκει!

Πλησίασε τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός, στο κατόπι τους και ο ΠΑΟΚ: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:24 - 25.11.2023

Πλησίασε τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός, στο κατόπι τους και ο ΠΑΟΚ: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου

Ο Ολυμπιακός πλησίασε στον έναν βαθμό τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, έχοντας ματς περισσότερο, Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ μείωσε επίσης τη διαφορά από την κορυφή, μετά το 5-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό. Δείτε τη βαθμολογία της Stoiximan Super League.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Αυτή ήταν η 20η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανσερραϊκού, με τον Δικέφαλο να μην έχει ηττηθεί ποτέ από την ομάδα των Σερρών.