Τα μαγικά του Κωνσταντέλια που έχουν αφήσει άφωνους τους Έλληνες φιλάθλους (vids)

Γιάννης Κωνσταντέλιας

i

© intime

Τα μαγικά του Κωνσταντέλια που έχουν αφήσει άφωνους τους Έλληνες φιλάθλους (vids)

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει καταφέρει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ να μαγέψει τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Το Sportal σας παρουσιάζει τις εντυπωσιακές ενέργειες του νεαρού μεσοεπιθετικού που έχουν κάνει τη διαφορά και θα μείνουν αξέχαστες.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει αναγνωριστεί δικαίως ως το «wonder kid» του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς οι ενέργειές του μέσα στον αγωνιστικό χώρο αποτελούν για τον καθένα που αγαπάει το συγκεκριμένο άθλημα μοναδικές.

Από την περσινή σεζόν κι ένα ντέρμπι στα τέλη του Οκτώβρη κόντρα στην ΑΕΚ που ο Ράζβαν Λουτσέσκου του έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά, ο νεαρός μεσοπειθετικός έχει καταφέρει να δείξει το αστείρευτο ταλέντο του με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.

Η εξέλιξή του το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ραγδαία, ενώ η συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο υποδεικνύει πως το μέλλον του θα είναι λαμπρό.

Το γεγονός πως ο «Ντέλιας» πραγματοποιεί πράγματα και... θαύματα με την μπάλα στα πόδια, είναι ένα συχνό φαινόμενο για τον ίδιο. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής διανύει μία εξαιρετική περίοδο κι αυτό έχει επηρεάσει και την χρηματιστηριακή του αξία, η οποία σύμφωνα πάντα με το transfermarkt υπολογίζεται πλέον στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Έναν χρόνο πριν, η χρηματιστηριακή αξία του 19χρονου τότε ποδοσφαιριστή, έφτανε τις 400.000 ευρώ. Αυτή η κατακόρυφη αύξηση τον κατατάσσει ως τον πιο «πολύτιμο» παίκτη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ μαζί με τον Μάρκος Αντόνιο.

Η εξέλιξη του Έλληνα μεσοεπιθετικού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ενώ η σωστή διαχείρισή του με φόντο το μέλλον, είναι ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» του Ράζβαν Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.

Με αφορμή τη συνολική του εικόνα και τις υψηλές προσδοκίες που έχει προκαλέσει ο ίδιος, το Sportal σας παρουσιάζει μερικές μαγικές ενέργειες του Γιάννη Κωνσταντέλια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, οι οποίος έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη κάθε ποδοσφαιρόφιλου.

Το παρθενικό γκολ στη Λεωφόρο και η πρώτη μεστή εμφάνιση

Τον Ιανουάριο του 2023 και στο ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο «Ντέλιας» πραγματοποίησε ίσως την πιο μεστή του, μέχρι τώρα εμφάνιση. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήταν παντού, έτρεχε ασταμάτητα, μάγεψε το «Απόστολος Νικολαΐδης», πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και είχε συμμετοχή και στα υπόλοιπα  δυο γκολ που πέτυχε η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Η ασίστ-όνειρο κόντρα στην ΑΕΚ

Τον περασμένο Φεβρουάριο και στην αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ, ο μικρός μάγος του ΠΑΟΚ κατάφερε να τρελάνει την Τούμπα και μαζί όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα που παρακολούθησε το ντέρμπι. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά» έκανε μία από τις καλύτερες ασίστ που έχουμε δει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αφού ήταν εκτός μεγάλης περιοχής της ΑΕΚ πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο και δεν κατάφερε κανείς να του πάρει την μπάλα, έκανε τρία «γκελάκια» ξαπλωμένος στο χορτάρι και πάσαρε στον Νάρεϊ, με τον τελευταίο να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Το «σόου» στα Ιεροσόλυμα

Το καλοκαίρι που μας πέρασε και μετά το 0-0 στο πρώτο ματς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να δώσει έναν «τελικό» στη ρεβάνς της Ιερουσαλήμ κόντρα στην Μπεϊτάρ. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έδειξε αποφασισμένη κι έχοντας την τύχη με το μέρος της, «απέδρασε» εμφατικά από το κατάμεστο Teddy Stadium (1-4) και πέτυχε μία πρόκριση που την έφεραν αρκετοί πρωταγωνιστές.

Αυτό που έκανε δίχως αμφιβολία τη διαφορά στο ματς, ήταν το «σόου» του Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πέρασε ως αλλαγή στο 76ο λεπτό στη θέση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και κατάφερε να ξεχωρίσει με την ολιγόλεπτη παρουσία του.

Με μία εντυπωσιακή ενέργεια κι ένα γκολ, ο μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου» ήταν πρωταγωνιστής στα δύο τελευταία γκολ της ομάδας, τα οποία «κλείδωσαν» την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Όπως είναι λογικό, η ντρίπλα του «Ντέλια» λίγο πριν ακολουθήσει το αυτογκόλ για το 1-3 έκανε το γύρο του διαδικτύου άμεσα, ενώ έγινε viral και στα ΜΜΕ του εξωτερικού.

Όταν έφτασε μία ανάσα μακριά από το γκολ της χρονιάς

Στην πρόσφατη αναμέτρηση της Σκωτίας κόντρα στην Αμπερντίν, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μία από τις πιο επικές ανατροπές της ιστορίας του (2-3). Βέβαια, τα πράγματα να ήταν ίσως διαφορετικά αν στο 12ο λεπτό ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έστελνε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός υποδέχτηκε την μπάλα από τον Τάισον κι αφού πέρασε όλη την άμυνα των Σκωτσέζων, επιχείρησε ένα σουτ, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη και κατέληξε στο δοκάρι του Ρόος. Μία φάση η οποία σε περίπτωση που γινόταν γκολ, τότε θα ήταν αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία τέρματα της χρονιάς.

Η ασύλληπτη ασίστ στο Φάληρο 

Στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας κατάφερε να πρωταγωνιστήσει ξανά, κάνοντας τον ποδοσφαιρικό κόσμο να... παραμιλάει. 

Ο νεαρός σούπερ σταρ του Δικεφάλου πέρασε ως αλλαγή στο ντέρμπι στο 73ο λεπτό στη θέση του Τάισον και μέσα σε ένα 20λεπτο έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του στο χορτάρι του Φαληρικού γηπέδου.

Συγκεκριμένα, ένα από τα εντυπωσιακά highlights στον θρίαμβο των φιλοξενούμενων ήταν η εντυπωσιακή ασίστ του «Ντέλια». Στο 78ο λεπτό του ντέρμπι, ο 20χρονος μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πέρασε τον Πασχαλάκη κι έστρωσε με εντυπωσιακό τρόπο α λα Γκούτι στον Οζντόεφ, ο οποίος είχε εύκολο έργο για το 0-4.