Ομάδα - όνειρο ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο και ασύλληπτος θρίαμβος με 4-2 κόντρα στον Ολυμπιακό!
i

© Intime

Ομάδα - όνειρο ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο και ασύλληπτος θρίαμβος με 4-2 κόντρα στον Ολυμπιακό!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:29 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:37 - 05.11.2023

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πέτυχε ιστορική νίκη στο 4-2 επί του Ολυμπιακού! Ο Λουτσέσκου κέρδισε την μάχη των πάγκων κόντρα στον Μαρτίνεθ και με παίκτες - κλειδιά τους Μουργκ, Μπράντον Τόμας βροντοφώναξε «παρών» στη μάχη του τίτλου!

«Πάρτι» δίχως προηγούμενο έκανε ο ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο οποίος διέλυσε τον άνευρο και αποκαρδιωτικό Ολυμπιακό με 4-2. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκμεταλλεύτηκε και με το παραπάνω όλα τα δώρα από την αντίπαλη άμυνα και μετέτρεψε κάθε του απειλή σε γκολ, παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο όσον αφορά τη βαθμολογία της Stoiximan Super League.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσαν να σιγουρέψουν τις πάσες τους. Το παιχνίδι ήταν κακό και τα λάθη αρκετά. Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι το 20ο λεπτό δεν υπήρχε κάποια μεγάλη ευκαιρία ούτε για τους μεν, ούτε για τους δε. Η πρώτη ανήκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος είδε την προσπάθεια του Ποντένσε (23’) να σταματάει από τον Κοτάρσκι πάνω στη γραμμή. 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα και να έχουν την υπεροχή, ωστόσο δεν έβρισκαν χώρους. Ωστόσο το γκολ ήρθε για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπάμπα τροφοδότησε τον Ζίβκοβιτς, εκείνος πήρε μία κεφαλιά την οποία δεν απομάκρυνε σωστά ο Πασχαλάκης και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1, στο 39’. Αυτό δημιούργησε μία ταραχή στους Πειραιώτες, που φάνηκαν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους μέχρι το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος εντελώς διαφορετικό στο ξεκίνημά του. Ο Ολυμπιακός πίεσε για να πάρει το γρήγορο γκολ, όμως ο Πορόζο τον «σκότωσε». Στο 54’ μάρκαρε τον Μπράντον Τόμας εντός περιοχής και ο δεύτερος με μία εύστοχη βολίδα από τα 11 μέτρα έκανε το 0-2. Οι Πειραιώτες μείωσαν άμεσα με τον Ελ Κααμπί, όμως ο Μαροκινός ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα δεν μέτρησε. 

Ο ΠΑΟΚ είχε και άλλο… δώρο στην άμυνα των «ερυθρόλευκων». Ο Μπράντον Τόμας έγινε ξανά αποδέκτης της μπάλας στο 68’ και με ένα εξαιρετικό πλασέ έκανε το 0-3, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν σταμάτησε στα τρία και με τον Οζντόεφ έφτασε στο 4-0 (78’), με τον Ρώσο να εκμεταλλεύεται τη «μαγική» ενέργεια του Κωνσταντέλια. 

Για καλή του τύχη ο Ολυμπιακός κατάφερε να περιορίσει τη ζημιά. Σε πρώτο χρόνο, ήρθε το 4-1 με τον Κώστα Φορτούνη να πλασάρει εξαιρετικά στο 86’. Σε δεύτερο, ο Γιώργος Μασούρας στις καθυστερήσεις έκανε με κεφαλιά το 4-2, όπου ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Mε το ματς ακόμα στο 0-1, οι Πειραιώτες πίεζαν για να πάρουν την ισοφάριση στην αρχή του β’ μέρους. Αυτό που έφερε την «κατάρρευση» ήταν το πέναλτι του Πορόζο. Από εκεί και έπειτα ο ΠΑΟΚ πήρε τρομερή ψυχολογία και κάθε του επίθεση - σχεδόν - ισοδυναμούσε με γκολ. 

MVP:

Ο ασταμάτητος Μπράντον Τόμας. Μπορεί να μην έκανε το κάτι παραπάνω στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο ήταν εκείνος που διέλυσε τον Ολυμπιακό. Κέρδισε το πέναλτι για το 0-2, το εκτέλεσε εύστοχα και σκόραρε το τρίτο τέρμα της ομάδας του. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει φύγει με τρία «διπλά» από το «Γ. Καραϊσκάκης». Τα δύο έχουν την υπογραφή του Ράζβαν Λουτσέσκου! Το τρίτο, λοιπόν, ήταν το πιο φαρμακερό, αφού για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Ρουμάνου ο «Δικέφαλος» παίρνει τόσο μεγάλη νίκη κόντρα στους Πειραιώτες. 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τάισον, Μουργκ, Ζίβκοβιτς, Τόμας.
Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης:

  • ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό στο 90+8, ο Μασούρας διαμόρφωσε το τελικό 2-4 με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Φορτούνη.
  • Ο Φορτούνης έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο προσωπικό γκολ, τον σταμάτησε εντυπωσιακά ο Κοτάρσκι.
  • Επτά θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων. 

Βερβελές: 1-4 από τον Φορτούνη. Τουλάχιστον πληρώνονται όσοι έπαιξαν goal/goal...

Mάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ διαλύει τον Ολυμπιακό σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου.

  • ΓΚΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό στο 86΄. Ο Φορτούνης εκτέλεσε υποδειγματικά τον Κοτάρσκι για το 1-4.

Διονύσης Βερβελές: Συνεχίζεται η δραματική βραδιά, με το 0-4... Όλα τα λεφτά η ενέργεια του Κωνσταντέλια που "φτιάχνει" τον Οζντόεφ. Αλλού γι' αλλού ξανά η άμυνα του Ολυμπιακού, δραματικό βράδυ με κόσμο να αποχωρεί από το γήπεδο...

  • Η φάση πέρασε κι από τον έλεγχο του VAR. Το γκολ μετράει κανονικά!
  • Ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πέρασε τον Πασχαλάκη κι έστρωσε με εντυπωσιακό τρόπο στον Οζντόεφ, ο οποίος είχε εύκολο έργο για το 0-4.
  • 78' ΓΚΟΟΟΛ για τον ΠΑΟΚ!

Δ. Βερβελές: Αποκαρδιωτική εικόνα από τον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνεθ έχασε τη "μάχη" από τον Λουτσέσκου για τα καλά. Κακό πλάνο, καμία αντίδραση...

Μάνος Τσαλγατίδης: Το πάρτι του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης δεν σταματάει. Ο ΠΑΟΚ θα βρει τώρα κι άλλους χώρους αν είναι εύστοχος θα βρει κι άλλο γκολ

  • 70' 'Ενα κακό σουτ του Ζίβκοβιτς κατέληξε εκτός εστίας
  • 69' Ένα κακό σουτ του Ποντένσε κατέληξε εκτός

Δ. Βερβελές: Βαρύ το έργο πλέον μετά το 0-3 του ΠΑΟΚ. Ο Μαρτίνεθ εμπνεύστηκε τον Σολμπάκεν για αριστερό μπακ αντί του κάκιστου Κίνι και με το "καλημέρα" ήρθε το δεύτερο γκολ του Τόμας.

  • 66' ΓΚΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΟΚ! Ο Τόμας έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ένα εξαιρετικό πλασέ έκανε το 0-3 για τους Θεσσαλονικείς

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κρατήσει την μπάλα γιατί ο Ολυμπιακός θα πιέσει.

  • 62' Πολύ κακό σουτ του Κίνι που κατέληξε... πλάγιο

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ κάνει πάρτι στο Καραϊσκάκης και το 0-2 είναι ένα σκορ που αντικατοπτρίζει την εικόνα.

  • 58' Ο Ελ Κααμπί μείωσε σε 2-1 όμως ο βοηθός έδειξε οφσάιντ και το τέρμα δεν μετράει

Δ. Βερβελές: Και το 0-2 με το "δώρο" πέναλτι του Πορόζο... Ο τόμας ευστοχεί και ο Μαρτίνεθ στα δύσκολα για τη συνέχεια του ματς...

  • Μεγάλη ένταση ανάμεσα στους παίκτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού
  • 55' ΓΚΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΟΚ! Ο Μπράντον Τόμας εκτόξευσε μία βολίδα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα
  • 54' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Ο Πορόζο μάρκαρε τον Μπράντον Τόμας και ο Σλάγκερ έδειξε το σημείο του πέναλτι
  • 48' Το σουτ του Φορτούνη δεν ήταν καλό και κατέληξε άουτ
  • Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

Δ. Βερβελές: Μασούρα αντί Αλεξανδρόπουλου ετοιμάζει ο Μαρτίνεθ με το "καλημέρα" του δευτέρου ημιχρόνου...

Δ. Βερβελές: Σίγουρα θα πρέπει να αλλάξει κάτι ο Μαρτίνεθ στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός ππου είδαμε ήταν μακριά από τα στάνταρ του...

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος και αυτό φαίνεται και στον πίνακα του σκορ, Ωστόσο πρέπει να διορθώσει την αριστερή του πλευρά στο αμυντικό κομμάτι.

  • Τέλος στο πρώτο μέρος

Δ. Βερβελές: Κοινός παρανομαστής, ότι στα τρία ματς με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά σε κανένα!

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο Τάισον ξύπνησε και ο ΠΑΟΚ με μια επίθεση στον χώρο κατάφερε να βρει δίχτυα. Και τώρα ελέγχει αυτός το ματς

Δ. Βερβελές: Και τώρα... τρέχει. Στιγμή αδράνειας, λάθος απόκρουση Πασχαλάκη και 0-1 για τον ΠΑΟΚ.

  • 39' ΓΚΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΟΚ! O Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήρε μία κεφαλιά, ο Πασχαλάκης δεν απομάκρυνε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα

Μάνος Τσαλγατίδης: Ξαφνικά χωρίς λόγο και αιτία μιας και δεν δέχεται πίεση, ο ΠΑΟΚ κάνει λάθη στο αμυντικό του κομμάτι και αυτά δημιουργούν στην πορεία επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κοτάρσκι.

  • 35' Ο Ποντένσε έκανε μία ωραία ατομική ενέργεια, όμως η προσπάθειά του δεν ήταν καλή

Δ. Βερβελές: Ένα υποτονικό ματς, με βάρος στην τακτική, αλλά πολλά λάθη. Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, είναι ξεκάθαρο και το άγχος των δύο ομάδων για να πάρουν το τρίποντο.

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο πως θέλει να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Ωστόσο για την ώρα ο Τάισον δεν έχει μπει στο παιχνίδι.

  • 29' Το σουτ του Ζίβκοβιτς από τη γωνία της περιοχής κατέληξε άουτ
  • 26' Μακρινό σουτ του Ελ Κααμπί, εκτός η μπάλα
  • 26' Γυριστό σουτ του Κουλιεράκη, η μπάλα άουτ

Δ. Βερβελές: Στο 23' η μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ποντένσε να βλέπει τον Κοτάρσκι να του λέει "όχι" στο πλασέ από κοντά!

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ έχει βρει χώρους στην επίθεση, αλλά για την ώρα δείχνει να του λείπει κάτι στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά στα αριστερά.

  • 23' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη να βρίσκει τον Ποντένσε, την προσπάθεια του οποίου ο Κοτάρσκι σταμάτησε πάνω στη γραμμή
  • 22' Μακρινό σουτ του Αλεξανδρόπουλου το οποίο καταλήγει αρκετά πάνω από την εστία

Δ. Βερβελές: "Moυδιασμένος" ο Ολυμπιακός ως τώρα, έχει μία τελική με τον Φορτούνη στο 13' και τίποτα άλλο. Ο Μαρτίνεθ άλλαξε πλευρά Φορτούνη με Ποντένσε, δεξιά ο Πορτογάλος...

  • 13' Ωραίο σουτ του Φορτούνη από τον άξονα, η μπάλα στα χέρια του Κοτάρσκι

Δ. Βερβελές: Ένα κακό ποιοτικά δεκάλεπτο με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες και χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

  • 5' Παραλίγο το λάθος από τον Πασχαλάκη, τελικά μπλόκαρε την μπάλα
  • Σέντρα στο ματς
  • Οι φίλοι του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν τις δύο ομάδες δίχως να ανάψουν καπνογόνα, όπως συνηθίζεται 

Δ. Βερβελές: Καλησπέρα κι από εμένα, με τριάδα στα χαφ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Συνταγή του ματς με την Γουέστ Χαμ δηλαδή...

  • Λίγη ώρα απομένει για τη σέντρα 
  • Θυμίζουμε πως αμφότερες οι ομάδες δίνουν μία ακόμα ευρωπαϊκή «μάχη» την Πέμπτη. Αφενός, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Αγγλία για να αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ, ενώ αφετέρου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Αμπερντίν
  • Δείτε πως διαμορφώνεται η βαθμολογία μέχρι στιγμής:
  • Το γήπεδο αρχιζει να γεμίζει σιγά-σιγά, ενώ οι οπαδοί αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30.000
  • Για τον Ολυμπιακό έμεινε εκτός 20άδας ο πολύτιμος Ορτέγκα λόγω της θέσης ξένου που καταλαμβάνει, ενώ εντύπωση προκαλεί η παραμονή του Κωνσταντέλια στον πάγκο
  • Στον πάγκο είναι:

    Ολυμπιακός: Τζολάκης, Σκάρπα, Βρουσάι, Μασούρας, Καρβάλιο, Μπιέλ, Γιόβετιτς, Ντόι, Σολμπάκεν
    ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ, Τζίμας.
  • Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

    ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τάισον, Μουργκ, Ζίβκοβιτς, Τόμας.
    Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.
  • Διαιτητής του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ θα είναι ο Ντάνιελ Σλάγκερ, με βοηθούς τους Σβεν Βασίτσκι και Μπλος Άρνο. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Ανδρέας Γκάμαρης και στo VAR θα είναι o Γερμανός Πάσκαλ Μίλερ με τον Τρύφωνα Πετρόπουλο.
  • O Ολυμπιακός προέρχεται από νίκη στην Κρήτη εναντίον του ΟΦΗ, την ίδια ώρα που ο κουβαλάει την ήττα από την ΑΕΚ
  • To ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ είναι αυτό που ξεχωρίζει στη 10 αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται για πρώτη φορά φέτος και να ψάχνουν τη νίκη