Τα τρία «διπλά» του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό την τελευταία πενταετία και η... υπογραφή Λουτσέσκου

Τα τρία «διπλά» του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό την τελευταία πενταετία και η... υπογραφή Λουτσέσκου

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:07 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:30 - 05.11.2023

Τρεις ήταν οι φορές που ο ΠΑΟΚ δραπέτευσε από το «Γ. Καραϊσκάκης» με «διπλό», κόντρα στον Ολυμπιακό, την τελευταία πενταετία. Τα δύο από αυτά καθώς και μία ισοπαλία σαν νίκη, είχαν την υπογραφή του Ράζβαν Λουτσέσκου

Τον Ολυμπιακό αντιμετωπίζει μακριά από την έδρα του ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ταξίδεψε στην Αθήνα για το ματς της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ψάξει πάση θυσία το τρίποντο, θέλοντας να φύγει με ένα τεράστιο - τόσο βαθμολογικά όσο και σε θέμα ψυχολογίας - «διπλό». 

Αυτά, για κακή τύχη των Θεσσαλονικών, σπανίζουν την τελευταία πενταετία, αφού μόλις τρεις ήταν οι φορές που πανηγύρισαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε σύνολο 11 παιχνιδιών. Όμως κάθε μία από αυτές ήταν ξεχωριστή με τον δικό της τρόπο, με τις δύο από τις τρεις επικρατήσεις μάλιστα να έρχονται έχοντας... υπογραφή Λουτσέσκου

Το αυτογκόλ - έπος του Βούκοβιτς

Τη σεζόν 2018-19, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά. Στις αρχές της χρονιάς, λοιπόν, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στην έδρα του, βρισκόμενος στη δεύτερη θέση. Το μόνο που αναζητούσε για να σκαρφαλώσει στην κορυφή ήταν ένα τρίποντο και τελικά αυτό ήρθε με τον καλύτερο τρόπο. Οι Πειραιώτες πίεζαν ασταμάτητα για να πάρουν το προβάδισμα, όμως αυτό ήρθε για τον «Δικέφαλο του Βορρά». 

Με ποιον τρόπο; Με ένα γκολ-δώρο από τον Βούκοβιτς, ο οποίος θέλοντας να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της δικής του ομάδας. Ο Λουτσέσκου θέλησε να διατηρήσει το αποτέλεσμα και τελικά το κατάφερε. Το τέλος εκείνης της χρονιάς τον βρήκε πρωταθλητή Ελλάδας, με τον Ρουμάνο να φέρνει το τρόπαιο στην Τούμπα μετά από 34 χρόνια. 

Το «διπλό» του κορονοϊού

Τη σεζόν 2019 - 20 ο ΠΑΟΚ ταξίδευε στην Αθήνα για τα playoffs, με το πρωτάθλημα να έχει ήδη κριθεί. Οι Πειραιώτες είχαν ήδη τεράστια διαφορά στη βαθμολογία της Super League, οπότε το παιχνίδι ήταν τυπικού χαρακτήρα. Σχεδόν! Διότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήθελε να κλειδώσει τη δεύτερη θέση, προστατεύοντάς την από την ΑΕΚ που τον κυνηγούσε. 

Το έκανε με επιτυχία! Σε ένα από τα πιο «φτωχά» ντέρμπι - κάτι που δεν συνηθίζεται μεταξύ των δύο ομάδων - ο Ενέα Μιχάι βαφτίστηκε σκόρερ. O ίδιος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σοάρες και με μία εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 1-0. Σε αυτό το ματς, καθοδηγητής ήταν ο Αμπέλ Φερέιρα, με τον Λουτσέσκου να έχει αποχωρήσει το προηγούμενο καλοκαίρι. 

Το πρόσφατο «χτύπημα»

Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι πολύ πρόσφατη. Τον Οκτώβριο του 2022 τόσο οι μεν όσο και οι δε δεν είχαν καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ο «Δικέφαλος» βρισκόταν στην 4η θέση και ακριβώς από κάτω του ήταν η ομάδα του Πειραιά. Οι δύο κοντράρονταν με σκοπό μία καλύτερη θέση στη βαθμολογία, αλλά και φυσικά το γόητρο. 

Το ξεκίνημα ιδανικότερο δεν θα μπορούσε να είναι, αφού ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έβαλε αυτογκόλ και έκανε το 1-0 στο 8' Στο 37' ήρθε η ισοφάριση από τα πόδια του Χάμες Ροντρίγκες, όμως οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν πει την τελευταία κουβέντα. Με τον Νάρεϊ να κάνει ένα εξαιρετικό σουτ ήρθε το 2-1, το οποίο είχε και πάλι υπογραφή Λουτσέσκου