Νοέμβριος 2022 - Νοέμβριος 2023: Η αξία του Κωνσταντέλια εκτοξεύτηκε 2000% σε έναν χρόνο - Πόσο κοστίζει σήμερα

Γιάννης Κωνσταντέλιας

i

© Intime

Νοέμβριος 2022 - Νοέμβριος 2023: Η αξία του Κωνσταντέλια εκτοξεύτηκε 2000% σε έναν χρόνο - Πόσο κοστίζει σήμερα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:37 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:38 - 07.11.2023

Τα φετινά εντυπωσιακά πεπραγμένα του Γιάννη Κωνσταντέλια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη την χρηματιστηριακή του αξία, η οποία έχει φτάσει στα... ύψη.

Στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας κατάφερε να πρωταγωνιστήσει ξανά, κάνοντας τον ποδοσφαιρικό κόσμο να... παραμιλάει.

Ο νεαρός σούπερ σταρ του Δικεφάλου πέρασε ως αλλαγή στο ντέρμπι στο 73ο λεπτό στη θέση του Τάισον και μέσα σε ένα 20λεπτο έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του στο χορτάρι του Φαληρικού γηπέδου.

Συγκεκριμένα, ένα από τα εντυπωσιακά highlights στον θρίαμβο των φιλοξενούμενων ήταν η εντυπωσιακή ασίστ του «Ντέλια». Στο 78ο λεπτό του ντέρμπι, ο 20χρονος μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πέρασε τον Πασχαλάκη κι έστρωσε με εντυπωσιακό τρόπο α λα Γκούτι στον Οζντόεφ, ο οποίος είχε εύκολο έργο για το 0-4.

Το να κάνει πράγματα και... θαύματα με την μπάλα στα πόδια, είναι ένα συχνό φαινόμενο για τον Γιάννη Κωνσταντέλια το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής διανύει μία εξαιρετική περίοδο κι αυτό έχει επηρεάσει και την χρηματιστηριακή του αξία, η οποία σύμφωνα πάντα με το transfermarkt υπολογίζεται πλέον στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, αυτή η κατακόρυφη αύξηση τον κατατάσσει ως τον πιο «πολύτιμο» παίκτη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ μαζί με τον Μάρκος Αντόνιο, ενώ τρίτος σε χρηματιστηριακή αξία είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος  αποτελεί τον ηγέτη του συλλόγου τη φετινή σεζόν και τη δεδομένη χρονική στιγμή αξιολογείται στα έξι εκατομμύρια, σύμφωνα με την γνωστή πλατφόρμα.

Η κατακόρυφη αύξηση 365 μέρες μετά

Στις 30 Οκτωβρίου του 2022 και στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Opap Arena, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Κωνσταντέλια. Εκείνη την περίοδο, η χρηματιστηριακή αξία του 19χρονου τότε ποδοσφαιριστή, έφτανε τις 400.000 ευρώ. 

Όπως γίνεται αντιληπτό η διαφορά είναι τεράστια. Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, έγινε η επαναξιολόγηση του παίκτη και ο Κωνσταντέλιας ανέβηκε στα 4.000.000, σημειώνοντας αύξηση 1.000%..

Η εξέλιξη του Έλληνα μεσοεπιθετικού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ενώ η σωστή διαχείρισή του με φόντο το μέλλον το οποίο αναμένεται λαμπρό, είναι ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» του Ράζβαν Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.