ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Η τρομερή σύμπτωση με το περσινό πρώτο ντέρμπι στην Opap Arena και τα διαφορετικά δεδομένα

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

i

© Intime

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Η τρομερή σύμπτωση με το περσινό πρώτο ντέρμπι στην Opap Arena και τα διαφορετικά δεδομένα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:15 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 29.10.2023

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα κοντραριστούν στην Opap Arena για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League (30/10, 19:30), ακριβώς έναν χρόνο μετά το πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι στο νέο γήπεδο της Ένωσης.

Το ντέρμπι των «Δικεφάλων» στην Opap Arena είναι δίχως αμφιβολία αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. 

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα κοντραριστούν στη Νέα Φιλαδέλφεια (30/10, 19:30) σε ένα ματς με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον κι όχι μόνο. Από τη μία η Ένωση προέρχεται από την ήττα στη Μασσαλία κόντρα στη Μαρσέιγ (3-1), ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να κάνει μία επική ανατροπή και να «αποδράσει» με το διπλό από την Σκωτία.

Οι δύο «Δικέφαλοι» βρίσκονται ισόβαθμοι με 17 πόντους στην 3η και 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα κι όπως είναι λογικό, το επερχόμενο αποτέλεσμα του ντέρμπι θα δώσει τεράστια ψυχολογική ώθηση στον νικητή ενόψει και της απαιτητικής συνέχειας. 

Η σύμπτωση με το περσινό ντέρμπι και τα διαφορετικά δεδομένα

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένο για τις 30 Οκτωβρίου.

Την περασμένη σεζόν, η Ένωση φιλοξένησε τους Θεσσαλονικείς τη συγκεκριμένη μέρα στην Opap Arena, στο πρώτο της ντέρμπι στο νέο της «σπίτι». Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε δυναμικά από το πρώτο δευτερόλεπτο και δεν έδωσε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο. Στο 36ο λεπτό, η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε... καρπούς.

Ο Λιβάι Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα του ΠΑΟΚ κι εκτέλεσε υποδειγματικά τον Κοτάρσκι για το 1-0. Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο. Η ΑΕΚ ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς και προσπαθούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

Στο 61ο λεπτό, ο Γκατσίνοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με ένα σουτ μέσα από την περιοχή. Αυτό ήταν και το πρώτο τρίποντο της Ένωσης σε ντέρμπι, στο νέο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Μπορεί σε σχέση με το περσινό ντέρμπι τα πρόσωπα στις δύο ομάδες να μην έχουν αλλάξει στο 100%, ωστόσο τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Πλέον και στα δύο «στρατόπεδα» υπάρχει ο παράγοντας Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι προπονητές να διαχειρίζονται αλλιώς τις καταστάσεις.

Επίσης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βρίσκονται μόλις στο -2 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Οι απαιτήσεις για ένα θετικό αποτέλεσμα έχουν ανέβει αισθητά και στον αγωνιστικό χώρο της Opap Arena αναμένεται μία άκρως αμφίρροπη «μάχη».

Στις πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις της περασμένης σεζόν, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη δική της «εκδίκηση». Το μεγάλο σερί που είχαν χτίσει οι ασπρόμαυροι κόντρα στην Ένωση τα τελευταία χρόνια «έσπασε», με το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα να μετράει τέσσερις νίκες και μία ήττα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.