Ο Αλμέιδα θα ψάξει για άσο στο μανίκι για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Ο Αλμέιδα θα ψάξει για άσο στο μανίκι για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Κώστας Τσίλης 11:21 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 29.10.2023

Με δεδομένες τις απουσίες της ΑΕΚ για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Αλμέιδα θα αναζητήσει για μια έκπληξη στο αγωνιστικό του πλάνο

Το αντίστοιχο περυσινό ματς με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ το είχε κερδίσει με 2-0, με γκολ του Γκαρσία και του Γκατσίνοβιτς. Εκτός μεγάλης ανατροπής στην τελευταία προπόνηση, κανείς από τους δυο δεν θα είναι αύριο στο γήπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τον Σέρχιο Αραούχο, που πέρυσι είχε βάλει το νικητήριο γκολ στην Τούμπα. Και η αλήθεια είναι πως τούτων δοθέντων, ο Ματίας Αλμέιδα είναι υποχρεωμένος να ψάξει για έναν... άσο στο μανίκι του. 

Μέσα από τις επιλογές που έχει διαθέσιμες ο Αργεντινός τεχνικός για την επιθετική γραμμή, θα αναζητήσει έναν τρόπο όχι απλώς για να καλύψει το κενό των κομβικών παικτών που θα απουσιάζουν, αλλά και για να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς. Ο ρόλος που θα δώσει ο Αλμέιδα στον Ορμπελίν Πινέδα, ίσως είναι ένας απ' αυτούς τους τρόπους. Ο Μεξικανός είναι ένας παίκτης που έχει και την ποιότητα και την ικανότητα να διαμορφώσει διαφορετικά δεδομένα σ' ένα παιχνίδι. Και το γεγονός πως εκ των προτέρων δεν είναι καθόλου ξεκάθαρος, ο ρόλος που θα έχει αύριο στο ματς ο Πινέδα, είναι ένα στοιχείο πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου. 

Ο Αλμέιδα μπορεί να τοποθετήσει αύριο τον Μεξικανό από δεύτερο χαφ, μέχρι στο αριστερό άκρο της επίθεσης ή ακόμα και δεκάρι. Και κάθε μια απ' αυτές τις επιλογές, μπορεί να διαμορφώσει και διαφορετικά, μη προβλέψιμα δεδομένα για το παιχνίδι. Κάτι σαν ένας άσος στο μανίκι του Αργετινού τεχνικού. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Ζινι. Και ο νεαρός Ανγκολέζος επιθετικός είναι ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει με το παιχνίδι του τις αγωνιστικές ισορροπίες. Το έκανε άλλωστε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όταν μπήκε ως αλλαγή. Το έκανε σε μικρότερη έκταση και την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη. 

Η ΑΕΚ τώρα, τα χρειάζεται όλα
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

22:30 - 28.10.2023

Η ΑΕΚ τώρα, τα χρειάζεται όλα

Λόγω των συνθηκών, η ΑΕΚ δεν μπορεί για το ματς με τον ΠΑΟΚ, να βασιστεί απλώς στην λειτουργία του αγωνιστικού μοντέλο του Αλμέιδα που την καθιστά σχεδόν πάντα φαβορί, αλλά είναι μια "μάχη" για την οποία έχει ανάγκη όλα τα "'όπλα" της. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Υπάρχει μάλιστα και μια σημαντική λεπτομέρεια σχετικά με την περίπτωση του Ζίνι. Είναι ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο ο Αλμέιδα χρησιμοποιεί κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ. Εκεί απ' όπου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα απουσιάσουν και ο Γκατσίνοβιτς και ο Πισάρο. Μ' ότι αυτό συνεπάγεται.