Το τριήμερο... των ντέρμπι αρχίζει στη Βαρκελώνη και ολοκληρώνεται στην Αθήνα

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Το τριήμερο... των ντέρμπι αρχίζει στη Βαρκελώνη και ολοκληρώνεται στην Αθήνα

Κώστας Τσιακλής 10:35 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 28.10.2023

Ένα τριήμερο γεμάτο ντέρμπι περιμένει τους ποδοσφαιρόφιλους με την αυλαία να ανοίγει στη Βαρκελώνη το Σάββατο (28/10) και να κλείνει στην Αθήνα τη Δευτέρα (30/10).

Μπορεί η αργία της 28ης Οκτωβρίου να πέφτει Σάββατο και να χαλάει ένα ενδεχόμενο τριήμερο ωστόσο ποδοσφαιρικά υπάρχουν τρεις μέρες δράσης γεμάτες ντέρμπι. 

Η αρχή γίνεται το Σάββατο (28/10) με το ίσως πιο μεγάλο ντέρμπι του πλανήτη. Ο λόγος φυσικά για Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη στις 17:15 (ώρα Ελλάδος). Εκτός από το γόητρο, μεγάλη είναι και η βαθμολογική σημασία του αγώνα αφού οι «Μαδριλένοι» με νίκη πιάνουν στην κορυφή τη Χιρόνα ενώ οι «μπλαουγκρανα» με ενδεχόμενο τρίποντο θα προσπεράσουν την αντίπαλο τους και θα ανέβουν στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Μπορεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση να έχασε μερική από τη λάμψη της μετά την αποχώρηση των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο ωστόσο πάντα θα αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά και δημοφιλή ντέρμπι στον χώρο του αθλητισμού.

Το Μάντσεστερ «μοιράζεται» στα δύο

Η δράση συνεχίζεται την Κυριακή (29/10) με το ντέρμπι του Μάντσεστερ να είναι αυτό που δεσπόζει του ενδιαφέροντος στην Premier League. Η Σίτι πάντα βρισκόταν στη σκιά της Γιουνάιτεντ όμως τα τελευταία χρόνια το σκηνικό έχει αλλάξει αφού οι «πολίτες» είναι αυτοί που κυριαρχούν στην πόλη και όχι μόνο.

Αυτό ισχύει και τη δεδομένη χρονική στιγμή αφού η Σίτι βρίσκεται στο κυνήγι της τέταρτης συνεχόμενης Premier League ενώ η Γιουνάιτεντ ψάχνει ακόμα τα πατήματα της. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορεί να μην πείθουν ωστόσο μετράνε τρεις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που τους έδωσε την ευκαιρία να ανέβουν στην βαθμολογία και να βρίσκονται στο -6 από την αντίπαλο τους. 

Η επιστροφή του Λουκάκου στο Μιλάνο και η «μάχη» των δύο τελευταίων πρωταθλητριών

Χαμός θα γίνει και στην Ιταλία, όπου υπάρχουν στο πρόγραμμα της Κυριακής (29/10) δύο μεγάλα ντέρμπι. Στις 19:00 η πρωτοπόρος Ίντερ υποδέχεται στο «Γκιουσέπε Μεάτσα» τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, σε μια αναμέτρηση που απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω της επιστροφής του Ρομέλου Λουκάκου. Υπενθυμίζουμε ότι ο Βέλγος επιθετικός είχε αποχωρήσει με άσχημο τρόπο από τους «νερατζούρι», οι οποίοι προσπαθούσαν να τον αποκτήσουν μόνιμα από την Τσέλσι ωστόσο έγιναν έξαλλοι όταν έμαθαν για τις συζητήσεις του με τη Γιουβέντους.

Ντέρμπι υπάρχει και στη Νάπολι με την ομώνυμη ομάδα να φιλοξενεί τη Μίλαν. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και θέλουν να εκμεταλλευτούν τυχών απώλειες της Ίντερ. Μάλιστα ο αγώνας αυτός είναι μεταξύ των δύο τελευταίων πρωταθλητριών της χώρας (2022-2023 η Νάπολι, 2021-2022 η Μίλαν).

Το ντέρμπι των Ολιμπίκ

Σπουδαίο ματς υπάρχει και στη Γαλλία με το «ντέρμπι των Ολιμπίκ» να κλέβει την παράσταση (29/10, 21:45) . Η Μαρσέιγ πάει με φόρα μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο Europa League και θέλει να πανηγυρίσει ακόμα μια νίκη απέναντι στη Λυών που απογοητεύει με τη μέχρι τώρα παρουσία της. Η ομάδα του Φάμπιο Γκρόσο δεν έχει νίκη ακόμα φέτος και βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ligue 1!

Ακόμα μια δοκιμασία για τον Άγιαξ

Ντέρμπι έχουμε και στην Ολλανδία με την Αϊντχόφεν να υποδέχεται τον Άγιαξ (29/10, 15:30) σε ένα ματς που το περιμέναμε εντελώς διαφορετικό. Οι γηπεδούχοι είναι σε τρομερή κατάσταση και μετράνε εννέα νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα και έχουν απέναντι τους τον «Αίαντα» που πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του. 

Ο Άγιαξ λοιπόν βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς και ψάχνει τη νίκη που θα του αλλάξει τη ψυχολογία και την πορεία του στο πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι άσχημα τα πάει και στην Ευρώπη αφού είναι τελευταίος στον όμιλο της ΑΕΚ στο Europa League.

Η αυλαία πέφτει στην Αθήνα

Η πανδαισία των ντέρμπι ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (30/10) στην Αθήνα, εκεί όπου η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με 17 βαθμούς και βρίσκονται στο -2 και την κορυφή από τον Παναθηναϊκό, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση έρχεται λίγες μέρες μετά τις «μάχες» των δύο ομάδων στην Ευρώπη. Η μεν ΑΕΚ ηττήθηκε από τη Μαρσέιγ με 3-1 ενώ ο δε ΠΑΟΚ έκανε σπουδαία ανατροπή και έφυγε νικητής από τη Σκωτία αφού επικράτησε με 2-3 της Αμπερντίν (σε ματς που έχανε με 2-0). 

Κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι υπάρχουν ακόμα τρία ενδιαφέρον ματς στο πρόγραμμα ωστόσο δεν παίρνουν τον χαρακτήρα των παραδοσιακών ντέρμπι. Ο λόγος για τα Άιντραχτ Φρνακφούρτης - Ντόρτμουντ (29/10, 16:30), Λεβερκούζεν - Φράιμπουργκ (29/10, 18:30) και Λάτσιο - Φιορεντίνα (30/10, 21:45).