Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε... κλειστό κλαμπ ομάδων

Αντελίνο Βιεϊρίνια

i

©intime

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε... κλειστό κλαμπ ομάδων

Μάνος Τσαλγατίδης 13:51 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 27.10.2023

Ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι αήττητοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά είχε χθες (26/10) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 2-3 επί της Αμπερντίν στη Σκωτία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του UEFA Conference League.

Ο Δικέφαλος έφυγε με το διπλό από τη Σκωτία, κάνοντας την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή η  νίκη προσφέρει ακόμη τρεις βαθμούς στους «ασπρόμαυρους» στο κυνήγι της πρώτης θέσης και της απευθείας πρόκρισης στους «16».

Το έργο του ΠΑΟΚ δεν θα είναι εύκολο, καθώς βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία ξέσπασε για όλα πάνω στην Ελσίνκι την Πέμπτη, ισοπεδώνοντάς την με 6-0.

Πάντως, το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου καταφέρνει να πάρει την τρίτη συναπτή νίκη στους ομίλους και να αναδειχθεί ως η μία από τις τρεις ομάδες του Conference League, που έχει το απόλυτο.

Εννιά βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές έχει και η Βικτόρια Πλζέν, η οποία πήρε αγχωτική αλλά σημαντική νίκη στην Κροατία κερδίζοντας με 0-1 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η Φενερμπαχτσέ, που κέρδισε με 3-1 την Λουντογκόρετς, και παραμένει αήττητη στον 8ο όμιλο της διοργάνωσης.

Αν κοιτάξει κανείς, όμως, συνολικά τις διοργανώσεις της UEFA, θα αντιληφθεί ότι λίγες ομάδες έχουν καταφέρει να κάνουν το 3/3 στη φάση των ομίλων. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ανάμεσα στις 10 ομάδες, που μετράνε νικηφόρο σερί στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στο Champions League το απόλυτο μετά από τρία παιχνίδια έχουν οι Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μπαρτσελόνα, ενώ νικηφόρο σερί «τρέχουν» στο Europa League η Λίβερπουλ, η Ρόμα και η Μπάγερ Λεβερκούζεν.