Η στήριξη στον Στάνκοβιτς από Αλμέιδα, συμπαίκτες και κόσμο και ο διαφορετικός τρόπος που εκφράστηκε

Στάνκοβιτς

i

Τσίτσαν Στάνκοβιτς και Πέτρος Μάνταλος/©intime

Η στήριξη στον Στάνκοβιτς από Αλμέιδα, συμπαίκτες και κόσμο και ο διαφορετικός τρόπος που εκφράστηκε

Κώστας Τσίλης 09:06 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:12 - 28.10.2023

Όλη η ΑΕΚ έδωσε απόλυτη στήριξη στον Στάνκοβιτς μετά το λάθος στο Βελοντρόμ, η οποία όμως εκφράστηκε με εντελώς διαφορετικούς τρόπους

Το πόσο μεγάλο και κυρίως σοβαρό, ήταν το λάθος που έκανε στο ματς της ΑΕΚ με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς φυσικά και το κατάλαβε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Άλλωστε φάνηκε και από το ύφος του προσώπου του, από την στιγμή που ο διαιτητής σφύριξε την παράβαση μέχρι που τον πλησίασε για να το αποβάλει. 

Και μπορεί ένας τόσο έμπειρος όσο ο Αυστριακός πορτιερο να ξέρει καλά πως όλο αυτό είναι μέσα στη ζωή ενός τερματοφύλακα και ως εκ τούτου να έχει τα ψυχικά «εργαλεία» για το διαχειριστεί. Όμως από την άλλη μεριά είναι δεδομένο πως έχει ανάγκη και της στήριξης για να προχωρήσει μπροστά και να αφήσει πίσω ότι έγινε. 

Αυτή η στήριξη ήταν από την πρώτη στιγμή απόλυτη και από τους συμπαίκτες του και από τον Ματίας Αλμέιδα αλλά και από τον κόσμο της ΑΕΚ. Απλώς εκφράστηκε με πολύ διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα οι συμπαίκτες του, όπως ο Μάνταλος την ώρα που ο Στάνκοβιτς έφευγε από το γήπεδο ή και κάποιοι άλλοι κατόπιν στα αποδυτήρια, με μια χειρονομία ή ένα νεύμα, του έδειξαν πως είναι δίπλα του και τον στηρίζουν. Ο Αλμέιδα ήταν πολύ ξεκάθαρος στη συνέντευξη Τύπου πως «ο Στάνκοβιτς ξέρει πως έκανε ένα μεγάλο λάθος, αλλά αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα το πως τον βλέπω». 

Ο Αλμέιδα είχε τον τρόπο να περάσει στον τερματοφύλακα του το μήνυμα της απόλυτης στήριξης, χωρίς όμως να επιδιώξει να δώσει έκταση ή να φέρει και πάλι στο προσκήνιο ότι έγινε. Ξέρει πολύ καλά ο Αργεντινός τεχνικός πως για να προχωρήσει μπροστά ο Στάνκοβιτς, πρέπει όλοι μέσα στην ομάδα, να προσπαθήσουν να λειτουργήσουν σαν να ήταν κάτι που έγινε, πέρασε και έμεινε πίσω.  

Χωρίς να το βάζουν συνέχεια ξανά στο τραπέζι, ακόμα και με κουβέντες και κινήσεις στήριξης. Ο Αλμέιδα φρόντισε να περάσει το μήνυμα στον Στάνκοβιτς πως τον στηρίζει απόλυτα και παράλληλα δημιούργησε με την στάση του και το περιβάλλον πως κανείς δεν στέκεται σ' αυτό που έγινε. 

Όσο για τον κόσμο, φρόντισε έμπρακτα να δείξει την στήριξη του στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Οι οπαδοί που είχαν ταξιδέψει στην Μασσαλία με το ίδιο αεροπλάνο με την αποστολή της Ένωσης, έβρισκαν πριν από την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα, διακριτικούς τρόπους για να δώσουν δύναμη και κουράγιο στον Στάνκοβιτς. Είτε στην αναμονή πριν την πτήση, είτε ακόμα και κατά την διάρκεια της επιβίβασης. 

Σπαθιά να καταπιεί ο Αλμέιδα, κύριε Στεφάνσκι;
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

09:43 - 27.10.2023

Σπαθιά να καταπιεί ο Αλμέιδα, κύριε Στεφάνσκι;

Ακόμα και στην πιο δύσκολη συνθήκη και έδρα, ο προπονητής της ΑΕΚ έβγαλε ξανά λαγό από το καπέλο του, αλλά με τέτοια λάθη της διαιτησίας, τέτοιο λάθος του τερματοφύλακα, ακόμα και τα ποδοσφαιρικά μαγικά σώθηκαν. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Με πολύ διακριτικό τρόπο, πλησίαζαν οπαδοί τον Στάνκοβιτς και κυρίως με χαρακτηριστικά νεύματα, του έδειχναν την στήριξη τους. Με τον Αυστριακό τερματοφύλακα, να «απαντά» σ' όλους μ' ένα χαμόγελο. Ένα χαμόγελο που μαρτυρούσε πως ήταν ο ίδιος στην διαδικασία να μπορέσει να ξεπεράσει αυτό που έγινε.