Ανακοίνωσε Τζούρισιτς ο Παναθηναϊκός, υπογράφει στη Μπαρτσελόνα ο Γκιντογκάν: Η μεταγραφική σύνοψη της ημέρας

Ανακοίνωσε Τζούρισιτς ο Παναθηναϊκός, υπογράφει στη Μπαρτσελόνα ο Γκιντογκάν: Η μεταγραφική σύνοψη της ημέρας

Δημήτρης Χούπης 23:55 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:58 - 21.06.2023

Ο Κόβασιτς έκλεισε στη Μάντσεστερ Σίτι, την ίδια ώρα που ο Γκιντογκάν έφυγε από τους «πολίτες» και υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα, ενώ ο Μπακαμπού υπέγραψε για δύο χρόνια στην Αλ Νασρ του Ντουμπάι.

Την ώρα που τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει, οι ομάδες έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τα ρόστερ τους για τη νέα σεζόν. Ήδη έχουν γίνει αρκετές μεταγραφές, με τη Τσέλσι για ακόμα μια φορά να κλέβει την παράσταση. Ενώ εξελίξεις υπάρχουν και στη Μάντσεστερ Σίτι. Πάμε όμως να δούμε τις «κλεισμένες» μεταγραφές της ημέρας. 

Ο Τόνι Κρος θα συμπληρώσει δεκαετία στη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ανανέωσε για ακόμα έναν χρόνο. Ο Γερμανός μέσος σε αυτά τα χρόνια έχει γράψει ιστορία, κατακτώντας μία φορά το Copa del Rey, τρεις φορές τη La Liga και το Σούπερ Καπ Ισπανίας, τέσσερις φορές το Champions League και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, και πέντε φορές Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Στη Μάντσεστερ Σίτι υπάρχουν εξελίξεις, αφού έχει μία αποχώρηση και μία άφιξη. Η Τσέλσι είπε «ναι» στην πρόταση της Σίτι και ο Ματέο Κόβασιτς θα γίνει παίκτης της ομάδας. Την ίδια ώρα ο Ιλκάι Γκιντογκάν αποχώρησε για την Μπαρτσελόνα, με την  οποία υπέγραψε για δύο χρόνια. 

Η Τσέλσι είδε ακόμα έναν παίκτη της να αποχωρεί. Ο Κάι Χάβερτς, αφού πρώτα είχε γίνει ήρωας, βάζοντας, το νικητήριο όπως αποδείχτηκε, γκολ στον τελικό του Champions League το 2021, φεύγει για μία άλλη ομάδα του Λονδίνου. Την Άρσεναλ. Πάνω από εξήντα εκατομμύρια λίρες έβγαλαν οι «κανονιέρηδες» από τα ταμεία τους. 

Εξελίξεις είχαμε και για τις ελληνικές ομάδες. Ο Σεντρίκ Μπακαμπού σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο έφυγε από τον Ολυμπιακό και υπέγραψε για δύο χρόνια στην Αλ Νασρ του Ντουμπάι

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε παίκτη και συγκεκριμένα τον Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος μέσος λίγο νωρίτερα είχε αποδεσμευτεί και επίσημα από τη Σαμπντόρια. 

Η Μάντσεστερ Σίτι θα ολοκληρώσει την πρώτη της καλοκαιρινή μεταγραφή αφού συμφώνησε με την Τσέλσι για την απόκτηση του Ματέο Κόβασιτς. Όπως αναφέρει ο έγκριτος δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη μεταγραφή του παίκτη στο Μάντσεστερ αντί 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Από εκεί και πέρα υπήρξαν διάφορες εξελίξεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αυτές μοιάζουν να έχουν δρομολογηθεί. Ο Ατρόμητος αποδέσμευσε έξι παίκτες, ο ΟΦΗ συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Κουτεντάκη, αγοράζει τον Γιορέντε η Ρόμα, προς Premier League οδεύει ο Κλάιφερτ, ενώ κάτοικος Ινδονησίας γίνεται ο Κολοβός.

Οι Ούγγροι αποκάλυψαν ενδιαφέρον και πρόταση (;) της ΑΕΚ για τον Σάμι Μαέ, η Αλ Ιντιχάντ θέλει μετά τον Καντέ και τον Σον, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται τον Χάρι Κέιν...