Ανατροπή-έπος της Σαχτάρ Ντόνετσκ που... κατασπάραξε την Αντβέρπ

Ανατροπή-έπος της Σαχτάρ Ντόνετσκ που... κατασπάραξε την Αντβέρπ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:39 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:06 - 04.10.2023

Η Αντβέρπ είχε προβάδισμα δύο τερμάτων και ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει, όμως η Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε άλλα σχέδια. Κάνοντας ένα «μυθικό» δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Ουκρανίας πήρε απίθανη ανατροπή (2-3) στο ματς της 2ης αγωνιστικής του UEFA Champions League. «Μοιραίος» ο Αντερβάιλερ ο οποίος έχασε πέναλτι στο 90+7'

Ένα ματς το οποίο ήταν πραγματικά επιπέδου Champions League εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε Αντβέρπ και Σαχτάρ Ντόνετσκ (2-3), με τη δεύτερη να... γυρίζει από την κόλαση και να πετυχαίνει «μυθική» ανατροπή. «Μοιραίος» για τους γηπεδούχους ο Αντερβάιλερ, ο οποίος έχασε από τη λευκή βούλα την ευκαιρία να σώσει τον βαθμό για την ομάδα του.

Mόλις στο 3ο λεπτό ο Μούχα έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα, δείχνοντας πως ο δρόμος των Βέλγων θα είναι εύκολος. Στο 15' ο Γιάνσεν παραλίγο να κάνει το 2-0, όμως η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι. Το τέρμα για το συγκεκριμένο σκορ πέτυχε ο Μπαλικουισά, ο οποίος έχοντας καθαρό οπτικό πεδίο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η γηπεδούχος, λοιπόν, είχε δείξει πως θα περάσει ένα άνετο βράδυ.

Όλα άλλαξαν, ωστόσο, στο β' ημίχρονο. Μόλις στο 48ο λεπτό ο Σουντάκοβ έκανε σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στη δοκό. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σικάν τελικά μείωσε σε 2-1 και χάραξε τον δρόμο προς την ανατροπή. Στο 57' η Σαχτάρ είχε ξανά δοκάρι, ενώ περίπου ένα τέταρτο αργότερα (71') ήρθε το 2-2. από την προσπάθεια του Ρακίτσκι.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Σικάν, ο οποίος υποδέχθηκε την πάσα του Ναζαρίνα και έκανε το 2-3. Η κρίσιμη στιγμή ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η Αντβέρπ κέρδισε πέναλτι και την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Αντερβέλερ, ο οποίος είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-3 και να σώσει τον πόντο. Όμως, με μία τραγική εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ και το ματς έληξε με νίκη της Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: