«Η Farmers League χτύπησε ξανά», χλεύασαν την Άρσεναλ οι Γάλλοι μετά την ήττα από τη Λανς

Λανς

i

PrtScr

«Η Farmers League χτύπησε ξανά», χλεύασαν την Άρσεναλ οι Γάλλοι μετά την ήττα από τη Λανς

Κώστας Τόπας 11:18 - 04.10.2023

Αντικείμενο χλευασμού έγινε η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα μετά την ήττα που δέχθηκε από τη Λανς για την 2η αγωνιστική του Champions League.

Η Λανς πήρε μία σπουδαία νίκη κόντρα στην Άρσεναλ με 2-1, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Μετά το τέλος του αγώνα το συγκρότημα του Μικέλ Αρτέτα έγινε αμέσως αντικείμενο πολυάριθμων χλευασμών στο διαδίκτυο.

Στο X (πρώην Twitter), δύο λέξεις ήταν στα χείλη όλων των χρηστών: «Farmers League». Αυτή η έκφραση, που χρησιμοποιήθηκε από τους Άγγλους για να χλευάσουν το επίπεδο ποδοσφαίρου στη Ligue 1, χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα στην δημοσίευση της Άρσεναλ που ανήγγειλε την ήττα των «κανονιέρηδων» από τη Λανς.

Η Άρσεναλ αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις πριν από αυτό το βράδυ της Τρίτης (03/10), ενδεχομένως πήρε κάπως... ελαφρά τον αγώνα εναντίον της τρέχουσας 15ης Λανς στη Ligue 1. «Είδα τι έκαναν την περασμένη σεζόν, παίζουν εξαιρετικά καλά», είπε ο Μικέλ Αρτέτα, ο προπονητής των «κανονιέρηδων», στο Canal+. «Έχουν έναν σπουδαίο προπονητή, σπουδαίους παίκτες. Ξέραμε ότι πήγαινε καλά. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του πάντως, ο Τιερί Ανρί χαρακτήρισε κι εκείνος με τη σειρά του το γαλλικό πρωτάθλημα ως «Farmer League». Ο όρος που χρησιμοποιούσαν οι Άγγλοι για να χλευάσουν μερικές φορές το επίπεδο παιχνιδιού στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά και για την την έλλειψη ανταγωνισμού ενάντια στην Παρί Σεν Ζερμέν, βρίσκει σύμφωνο με τον παλαίμαχο Γάλλο επιθετικό της Άρσεναλ. «Δεν ήταν φήμη αλλά πραγματικότητα. Μεγάλωσα ακούγοντας αυτή τη φράση: "Παιδιά, δεν δεχόμαστε γκολ, ε!"».