Ανησυχούν Κίμιχ και Γκορέτσκα με την πρόσληψη του Τούχελ - Η κριτική για την απομάκρυνση του Νάγκελσμαν

Η έλευση του Τούχελ δεν ήταν αποδεκτή για όλους στη Μπάγερν.

i

©intime

Ανησυχούν Κίμιχ και Γκορέτσκα με την πρόσληψη του Τούχελ - Η κριτική για την απομάκρυνση του Νάγκελσμαν

Sportal newsroom 20:54 - 26.03.2023

Οι δηλώσεις των Κίμιχ, Γκορέτσκα που είχαν καλές σχέσεις με τον Νάγκελσμαν χαρακτηρίστηκαν επικριτικές ως προς τη διοίκηση της Μπάγερν που αποφάσισε την πρόσληψη του Τόμας Τούχελ.

Παράξενο, σοκ, δείγμα του πόσο άκαρδο μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο.

Τα σχόλια από δύο βασικούς παίκτες της Μπάγερν Μονάχου άφησαν να εννοηθεί ότι υπάρχει ανησυχία στην ομάδα ακόμη και πριν ο νέος προπονητής Τόμας Τούχελ κάνει την πρώτη του προπόνηση.

Οι μέσοι Ζόσουα Κίμιχ και Λεόν Γκορέτσκα εξέφρασαν ανησυχία το Σάββατο μετά την ξαφνική απόλυση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν και την αντικατάστασή του με τον Τούχελ, ο οποίος κατέκτησε το Champions League με την Τσέλσι.

«Φυσικά και είναι περίεργο», είπε ο Κίμιχ για την αλλαγή προπονητή, μετά τη φιλική νίκη με 2-0 επί του Περού, στο γερμανικό πρακτορείο dpa. «Στο τέλος της ημέρας έτσι είναι η δουλειά, χωρίς πολλή αγάπη, χωρίς καρδιά. Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε και να ζούμε με την απόφαση».

Ο Κίμιχ αργότερα αρνήθηκε ότι άσκησε κριτική στη διοίκηση της Μπάγερν και είπε ότι περιγράφει το ποδόσφαιρο με γενικούς όρους. Ο Κίμιχ είχε επαινέσει τον Νάγκελσμαν ως «εξαιρετικό» προπονητή την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν επιβεβαιωθεί η αποχώρησή του. Η ετυμηγορία του για τον Τούχελ: «Δεν τον ξέρω πραγματικά ακόμα».

Ο Γκορέτσκα είπε ότι εμπιστεύεται τη διοίκηση κι ότι κάνει το καλύτερο για την Μπάγερν, αλλά ότι ήταν «εξαιρετικά κοντά» με τον Νάγκελσμαν. «Όταν κάποιος σαν αυτόν ξαφνικά δεν είναι πια εκεί, από το πουθενά, πιστεύω ότι προκαλεί σοκ για όλους», είπε ο Γκορέτσκα στο dpa.

Ο Κίμιχ έχει παίξει 35 φορές με τη Μπάγερν αυτή τη σεζόν, 10 ματς ως αρχηγός κι ο Γκορέτσκα έχει 29 συμμετοχές. Θα εξακολουθήσουν να είναι με την εθνική ομάδα που προετοιμάζεται για το φιλικό με το Βέλγιο, όταν ο Τούχελ θα αναλάβει τη Μπάγερν τη Δευτέρα για την πρώτη του προπόνηση.

Θα έχει μόλις πέντε ημέρες για να δουλέψει πριν παίξει με τη Ντόρτμουντ το Σάββατο σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι κρίσιμο για την κούρσα του τίτλου της Μπουντεσλίγκα. Η Ντόρτμουντ προηγείται της Μπάγερν με έναν βαθμό, αφού η Μπάγερν έχασε τον τελευταίο αγώνα του Νάγκελσμαν με 2-1 από τη Λεβερκούζεν. Στις 11 Απριλίου, υπάρχει άλλο ένα βασικό παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά του Champions League.

Επίσημο: Τέλος ο Νάγκελσμαν από την Μπάγερν Μονάχου, ανέλαβε ο Τούχελ
BUNDESLIGA

18:56 - 24.03.2023

Επίσημο: Τέλος ο Νάγκελσμαν από την Μπάγερν Μονάχου, ανέλαβε ο Τούχελ

Επίσημη μορφή πήραν οι εξελίξεις στην Μπάγερν Μονάχου, καθώς οριστικά παρελθόν αποτελεί από τους Βαυαρούς ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, με τον Τόμας Τούχελ να αναλαμβάνει τα ηνία των πρωταθλητών Γερμανίας.

Ο Τούχελ είπε το Σάββατο ότι ήταν επικεντρωμένος στην προετοιμασία για τη Ντόρτμουντ και αποδέχτηκε ότι δεν θα ήταν όλοι «ευχαριστημένοι» με την αλλαγή προπονητή. «Προτεραιότητα αυτή την εβδομάδα είναι η δημιουργία κινήτρων για το παιχνίδι της Ντόρτμουντ», τόνισε.

Δεν ήταν όλοι στη Μπάγερν, βέβαια, τόσο κοντά στον Νάγκελσμαν όσο ο Κίμιχ και ο Γκορέτσκα. Οι τελευταίοι μήνες του Νάγκελσμαν συνδυάστηκαν με ίντριγκες. Ο Νόιερ δημοσιοποίησε τη δυσαρέσκειά του για την απομάκρυνση ενός προπονητή τερματοφυλάκων και ο Νάγκελσμαν κυνηγούσε έναν «τυφλοπόντικα», όπως είπε για διαρροές σε γερμανική εφημερίδα.

Αυτό το είδος δράματος δεν ταιριάζει στον Τούχελ, ο οποίος είχε εκφράσει την απογοήτευσή του με την πολιτική του ποδοσφαίρου στις προηγούμενες δουλειές του. Όταν άφησε τη Ντόρτμουντ το 2017, η σχέση του με τον διευθύνοντα σύμβουλο Χανς Γιοακίμ Βάτσκε είχε διαλυθεί. Στην Παρί η θητεία του χαρακτηρίστηκε από διαφωνίες με τον αθλητικό διευθυντή Λεονάρντο για τις μεταγραφές.

Στην τσέλσι η νέα αμερικανική ιδιοκτησία υπέγραψε τον Ομπαμεγιάνγκ, έναν παλιό αγαπημένο του Τούχελ από τις μέρες του στο Ντόρτμουντ και απέλυσε τον Γερμανό προπονητή μια εβδομάδα αργότερα.