Τούχελ: «Δεν περίμενα να αναλάβω την Μπάγερν, πάμε να κερδίσουμε όλους τους τίτλους»

Τόμας Τούχελ

i

Τόμας Τούχελ/PrtScr

Τούχελ: «Δεν περίμενα να αναλάβω την Μπάγερν, πάμε να κερδίσουμε όλους τους τίτλους»

Κώστας Τόπας 14:14 - 25.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 25.03.2023

Τις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, πραγματοποίησε ο Τόμας Τούχελ ο οποίος αντικατέστησε τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν στον πάγκο των Βαυαρών.

Οριστικοποιήθηκε η αλλαγή σελίδας στην Μπάγερν Μονάχου, καθώς οι Βαυαροί γνωστοποίησαν με μία ανακοίνωση τόσο το «διαζύγιο» με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, όσο και την έναρξη συνεργασίας της με τον Τόμας Τούχελ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (25/03), οι διοικούντες τον γερμανικό σύλλογο παρουσίασαν τον 49χρονο τεχνικό, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις εξέφρασε την αισιοδοξία του για κατάκτηση πολλών τίτλων με τους Βαυαρούς.

«Μπορούμε να κερδίσουμε όλους τους τίτλους φέτος. Τα πράγματα έγιναν γρήγορα. Το timing ήταν έκπληξη, δεν το περίμενα και δεν υπήρχε καμία επαφή εκ των προτέρων. Υπέθεσα ότι θα συνέχιζα την καριέρα μου κάπου άλλου. Αν υπογράψεις συμβόλαιο με την Μπάγερν, είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ ειλικρινά για την εμπιστοσύνη στον Όλιβερ Καν, τον Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, τον Χέρμπερτ Χάινερ και τον Ούλι Χένες.

Ακόμα κι αν είσαι στο εξωτερικό για ένα διάστημα που εργάζεσαι, γίνεται ακόμη περισσότερο επίγνωση της σημασίας της Μπάγερν. Μπάγερν σημαίνει νίκη, επίσης με τον τρόπο που γίνεται. Το DNA της Μπάγερν έχει να κάνει με τη νίκη, επίσης με τον τρόπο που παίζεις ποδόσφαιρο. Η ομάδα είναι μια από τις πιο ταλαντούχες και καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ανυπομονώ πραγματικά να δουλέψω με αυτή την ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τόμας Τούχελ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός τεχνικός ήταν ελεύθερος μετά την απόλυση του από την Τσέλσι τον περασμένο Σεπτέμβριο και συμφώνησε σε όλα με τους Βαυαρούς για διετές συμβόλαιο.