Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο της ιστορίας της ΑΕΚ

Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο της ιστορίας της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 19:57 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:57 - 15.04.2024

Μετά το μουσείο προσφυγικού ελληνισμού, είναι όλα έτοιμα για να ανοίξει τις πύλες του και το μουσείο της ιστορίας της ΑΕΚ στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας

Όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε παρουσιάσει τα σχέδια του για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε υποσχεθεί πως αυτό θα γινόταν έναν κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού όχι μόνο για τις μέρες των παιχνιδιών. Για όλες τις ημέρες του χρόνου. Και αυτό θα γινόταν μέσω του μουσείου της ιστορίας της ΑΕΚ αλλά και του προσφυγικού ελληνισμού. Το δεύτερο άνοιξε τις πύλες του πριν από περίπου πέντε μήνες και το έχουν επισκεφτεί χιλιάδες όχι μόνο οπαδοί της Ένωσης. Το πρώτο, το μουσείο της ιστορίας της ομάδας, ανοίγει τώρα τις πύλες του.

Το προσεχές Σάββατο ο Θωμάς Μαύρος θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων και θα γίνει η επίσημη παρουσία για τα ΜΜΕ. Ενώ δεν θα αργήσει να γίνει ανοιχτό και για τον κόσμο. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΑΕΚ.

«Μία εβδομάδα μετά τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής του συλλόγου μας, το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ στην OPAP ARENA ανοίγει τις πύλες του! Το Σάββατο 20 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, ο Αιώνιος Πρεσβευτής της ΑΕΚ Θωμάς Μαύρος θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων του Μουσείου, παρουσία εκπροσώπων του τύπου. Ο χώρος θα είναι στη διάθεση όλων των επισκεπτών στο προσεχές διάστημα.

Πέντε μήνες μετά τα εγκαίνια του Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, η OPAP ARENA «Αγιά Σοφιά» καθίσταται πλέον ένα ολοκληρωμένο Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, αυτό ακριβώς που προοριζόταν να γίνει από τη σύλληψη της ιδέας της δημιουργίας της».

Tags: