Τέσσερα χρόνια από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Βιεϊρίνια, στο ματς που θα «κλείδωνε» το πρωτάθλημα

Ο τραυματισμός του Βιεϊρίνια

i

© Intime

Τέσσερα χρόνια από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Βιεϊρίνια, στο ματς που θα «κλείδωνε» το πρωτάθλημα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:17 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 14.04.2023

Σαν σήμερα το 2019, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, έπαθε ρήξη χιαστού μία αγωνιστική πριν τη φιέστα, σε μία ονειρική σεζόν για τον ίδιο και τον «Δικέφαλο»

Στις 14/4/19, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Θεσσαλία για να αντιμετωπίσει την ΑΕΛ, τρεις στροφές πριν το φινάλε της σεζόν. Όντας πρωτοπόρος στο βαθμολογικό πίνακα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» χρειαζόταν μόνο τη νίκη για να «κλειδώσει» και μαθηματικά το πρωτάθλημα, το οποίο θα ήταν και το πρώτο μετά από 34 χρόνια.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει, καθώς ο Γιακιμόφσκι έφερε το ματς στα ίσα στο 64ο λεπτό, έπειτα από το όμορφο γκολ του Πέλκα εννιά λεπτά πριν (1-1), ωστόσο το μεγαλύτερο πλήγμα για τους «Θεσσαλονικείς» δεν ήταν αυτό το στραβό αποτέλεσμα.

Στο 34ο λεπτό του ματς, ο αρχηγός των «ασπρόμαυρων», Αντελίνο Βιεϊρίνια μετά από ένα άλμα που έκανε, βρήκε σε αντίπαλο και προσγειώθηκε απότομα στον αγωνιστικό χώρο. Η αντίδραση του Πορτογάλου σήμανε... συναγερμό στον πάγκο του ΠΑΟΚ, καθώς ήταν ξεκάθαρο πως ο τραυματισμός ήταν σοβαρός.

«Η απώλεια στον αγώνα με τη Λάρισα δεν ήταν σε καμία περίπτωση οι δύο βαθμοί που άφησε ο ΠΑΟΚ, αλλά ο τραυματισμός του Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ υπεβλήθη το πρωί σε μαγνητική τομογραφία που επιβεβαίωσε τους αρχικούς φόβους του ιατρικού τιμ. Τ’αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως ο Βιεϊρίνια υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου. Το πλάνο της αποκατάστασης του τραυματισμού θ’αποφασιστεί τις επόμενες μέρες. Αρχηγέ είμαστε όλοι δίπλα σου», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την επομένη του αγώνα.

Άπαντες στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο βρισκόντουσαν σε κατάσταση «σοκ». Ο εμβληματικός αρχηγός του συλλόγου, ο άνθρωπος που με τις ηγετικές του εμφανίσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν οδηγούσε την ομάδα στο αήττητο πρωτάθλημα, τραυματίστηκε σοβαρά μία αγωνιστική πριν τη φιέστα.

Την επόμενη εβδομάδα, Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε μία κατάμεστη Τούμπα, υποδεχόμενος τον Λεβαδειακό. Σε μία βραδιά ιστορική για τον σύλλογο, ο αρχηγός δεν θα μπορούσε να λείπει. Λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ματς κι ενώ οι «ασπρόμαυροι» είχαν δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη απέναντι στους «Βοιωτούς» (5-0), ο Ρουμάνος τεχνικός ετοίμασε μία έκπληξη στον άτυχο Πορτογάλο.

Συγκεκριμένα, ο Λουτσέσκου του έκανε νόημα να μπει στον αγωνιστικό χώρο κι ο Πορτογάλος μπήκε σαν αλλαγή στο φινάλε του αγώνα, με τον ίδιο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, γνωρίζοντας την αποθέωση από 28 και παραπάνω χιλιάδες φίλους του «Δικεφάλου».