Προπονητής Άγιαξ: «Ίσως χρειαστεί να αρκεστούμε στην ισοπαλία»

Μόρις Στέιν

i

©prtscr

Προπονητής Άγιαξ: «Ίσως χρειαστεί να αρκεστούμε στην ισοπαλία»

Ορέστης Καδδάς 19:40 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 22.09.2023

Ο προπονητής του Άγιαξ, Μορίς Στάιν, πριν το ντέρμπι με την Φέγενορντ έκανε δηλώσεις που σίγουρα θα σχολιαστούν στην Ολλανδία, καθώς υποστήριξε πως η ομάδα του ίσως χρειαστεί να αρκεστεί στην ισοπαλία.

Ο Άγιαξ έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα τη χρονιά στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας, βρισκόμενος στη 12η θέση της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς, έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές. Ο προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League έχει πολύ μεγάλο ντέρμπι αυτήν την Κυριακή (24/9) κόντρα στην Φέγενορντ, το οποίο εφόσον χάσει θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον σύλλογο από το Άμστερνταμ και φυσικά και στον προπονητή του, Μόρις Στέιν, του οποίου η «καρέκλα ήδη τρίζει».

Ωστόσο, ο Ολλανδός προπονητής δεν έκανε πιο εύκολη τη θέση του, καθώς προέβη σε κάποιες αρκετά αμφιλεγόμενες δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στο «De Klassieker»

Οι δηλώσεις του 49χρόνου προπονητή: «Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε τη Φέγενορντ, αλλά θέλω να είμαι ρεαλιστής. Αν μοιάζει ότι δεν μπορούμε να την νικήσουμε, ίσως θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ισοπαλία. Αλλά θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε στην έδρα μας, είναι σίγουρο».

Ο Άγιαξ δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο ούτε στο Europa League, όπου ήρθε ισόπαλος με τη Μαρσέιγ με 3-3 στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», αν και προηγήθηκε με 2-0. Η επόμενη αγωνιστική θα φέρει τον «Αίαντα» στην Opap Arena όπου θα αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο ΑΕΚ, που πήρε τεράστιο «διπλό» στην έδρα της Μπράιτον.

Ο Ολλανδός ήρθε φέτος το καλοκαίρι από τη Σπάρτα Ρότερνταμ και πολλοί είναι αυτοί που ήδη θεωρούν πως δεν κάνει για το επίπεδο του Άγιαξ και πως η νοοτροπία του αρμόζει σε μικρότερες ομάδες.