Η βαθμολογία του ομίλου της ΑΕΚ: Μόνη πρώτη η Ένωση μετά τον θρίαμβο στο Μπράιτον!
i

© Intime

Η βαθμολογία του ομίλου της ΑΕΚ: Μόνη πρώτη η Ένωση μετά τον θρίαμβο στο Μπράιτον!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 00:25 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:39 - 22.09.2023

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε ένα έπος στην Αγγλία, επικρατώντας της Μπράιτον με 3-2 και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στον δεύτερο όμιλο, αφού Άγιαξ και Μαρσέιγ μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας (3-3).

Την είχαν ξεγραμμένη, όμως η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα δεν είναι απλά πολύ σκληρή για να πεθάνει, αλλά είναι αλύγιστη! Κάτι το οποίο απέδειξε και με το παραπάνω το βράδυ της Πέμπτης (21/9) στο «Amex Stadium», κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Premier League, την οποία και κέρδισε με 3-2 και συγκλόνισε όλη την Ευρώπη.

Την πίεσε, την έτρεξε, της έβαλε τρία γκολ και τις έκανε και ακόμα τρεις κλασικές ευκαιρίες, ενώ δεν δέχθηκε καν γκολ σε καθαρή ροή αγώνα. Και όλα αυτά ο Δικέφαλος χωρίς τους δύο βασικούς του σέντερ μπακ, Βίντα και Μουκουντί. Έτσι, πήρε ένα «τρίποντο», το οποίο θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΑΕΚ και την φέρνει και μόνη της στην κορυφή του δεύτερου ομίλου του Europa League.

Με την ολοκλήρωση της 1η αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην κορυφή του γκρουπ τους με τρεις βαθμούς. Η Μαρσέιγ, που ήρθε ισόπαλη (3-3) με τον Άγιαξ στην Ολλανδία είναι στη δεύτερη θέση με έναν βαθμό, ακολουθεί ο Αίαντας με επίσης έναν βαθμό, ενώ η Μπράιτον είναι στην τελευταία θέση χωρίς βαθμούς.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου του Europa League