Σοκ στην Κροατία: Χάθηκε το αεροπλάνο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από τα ραντάρ!
i

© Photo by Selcuk Kilic/Anadolu Agency via Getty Images

Σοκ στην Κροατία: Χάθηκε το αεροπλάνο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από τα ραντάρ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 22:18 - 31.07.2023 / Ανανεώθηκε: 22:25 - 31.07.2023

Μεγάλη λαχτάρα πήραν στην Κροατία με την πτήση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Καζακστάν, καθώς το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ για μία ώρα.

Η αποστολή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ «πέταξε» για Καζακστάν για τη ρεβάνς με την Αστάνα στο πλαίσιο του β' προκριματικού γύρου του Champions League. Μια ρεβάνς που οι Κροάτες την έχουν μετατρέψει σε τυπική διαδικασία μετά την εμφατική τους νίκη με 4-0 στο πρώτο ματς.

Το θέμα είναι πως στην Κροατία πήραν μεγάλη λαχτάρα κατά τη διάρκεια της πτήσης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ διότι το αεροπλάνο της αποστολής πέταξε πάνω από τη Σερβία και τη Βουλγαρία, αλλά μετά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Φυσικά, εκεί «πάγωσαν» όλοι, όμως δεν ήταν κάτι το ανησυχητικό. Πρόκειται για μία τυπική διαδικασία που ακολουθείται για πολλές πτήσεις πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κάτι το οποίο γίνεται διότι αυτή η ζώνη είναι πολύ κοντά στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Έτσι, οι πιλότοι σβήνουν τα ραντάρ για να περάσουν από την εν λόγω περιοχή ήρεμα. Μετέπειτα το αεροπλάνο της Ντιναμό βρέθηκε ξανά στα ραντάρ κανονικά και συγκεκριμένα στη Γεωργία, με την πτήση προς το Καζακστάν να συνεχίζεται ομαλά.

Υπενθυμίζεται πως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι η ομάδα που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.