Γκριεζμάν: Ο «μικρός μάγος» του Σιμεόνε δεν θέλει πλέον συγκρίσεις με άλλους (vids)

Άλβαρο Μοράτα & Αντουάν Γκριεζμάν

i

©Atlético de Madrid

Γκριεζμάν: Ο «μικρός μάγος» του Σιμεόνε δεν θέλει πλέον συγκρίσεις με άλλους (vids)

Κώστας Τόπας 10:49 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 08.11.2023

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε τρίβει τα χέρια του με την καλύτερη εκδοχή του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος φέτος έχει πάρει από το χέρι την Ατλέτικο και την οδηγεί σε δόξες.

Εκθαμβωτικός και πρωταγωνιστής του διπλού κατά τη διάρκεια στην εμφατική νίκη της Ατλέτικο κόντρα στην Σέλτικ (6-0) το βράδυ της Τρίτης (07/11) στο Champions League, ο Αντουάν Γκριεζμάν έλαβε νέους επαίνους από τον Ντιέγκο Σιμεόνε. «Δεν είχα καμία αμφιβολία, όταν κάποιοι δεν ήθελαν να επιστρέψει, για το γεγονός ότι γεννήθηκε για να παίξει στην Ατλέτικο», είπε ο Αργεντινός.

Τo Champions League του πάει

Σε συνδυασμό με μια απίθανη περσινή σεζόν (16 γκολ, 19 ασίστ σε 48 ματς), ο Γάλλος διεθνής επιθετικός (124 συμμετοχές, 44 γκολ) ξεκίνησε δυναμικά φέτος με 11 γκολ σε 15 αγώνες. Η φετινή χρονιά του «μικρού μάγου» συνεχίζεται υπό την καλύτερη αιγίδα στην Ατλέτικο, όπου ο υπαρχηγός των «τρικολόρ» σκόραρε σε τρίτο συνεχόμενο ματς στο Champions League και μάλιστα δύο φορές κόντρα στους Κέλτες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην καριέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018, ο οποίος είχε ήδη κουνήσει τα δίχτυα της Σκωτίας στη Γλασκώβη κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα (2-2) και στη συνέχεια κόντρα στη Φέγενορντ στη Μαδρίτη (3-2).

Οταν σκοράρει, σπάνια χάνει

Μέχρι τότε, μεταξύ των 34 γκολ του στο Champions League, ο πρώην επιθετικός της Ρεάλ Σοσιεδάδ είχε σκοράρει μόνο σε δύο σερί ματς σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις. Το 2016 κόντρα στη Ροστόφ (2-1, διπλό) και μετά απέναντι στην Αϊντχόφεν (2-0), το 2018. Κόντρα στη Ντόρτμουντ (2-0) μετά στη Μονακό (2-0), το 2020 με την Μπάρτσα στη Ντιναμό Κιέβου (0-4) έπειτα στη Φερεντσβάρος (0-3) και τέλος το 2021 πίσω στην Ατλέτικο, στη Μίλαν (1-2) και κόντρα στη Λίβερπουλ (2-3). 

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι όταν ο Αντουάν Γκριεζμάν σκοράρει στο Champions League, η ομάδα του σπάνια χάνει. Το έχει κάνει μόνο τέσσερις φορές σε 27 αγώνες, έναντι 21 νικών (δηλαδή 78% επιτυχία και 15% αποτυχίες).

Το «όχι» στους Σαουδάραβες και η σύγκριση με Χάαλαντ, Μπέλιγχαμ και Εμπαπέ

Το περασμένο καλοκαίρι, οι Σαουδάραβες έκαναν ό,τι περνούσε από τα χέρια τους, ώστε να πείσουν τον Αντουάν Γκριεζμάν να αποχωρήσει από την Ατλέτικο. Τα αστρονομικά ποσά και όσα του έταξαν δεν έπεισαν τον 32χρονο Γάλλο επιθετικό, ο οποίος αποφάσισε να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη με τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος», ως ένας από τους ελάχιστους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου που έχουν απομείνει.

Πριν από λίγα χρόνια ο Αντουάν Γκριεζμάν έδωσε μια συνέντευξη στην οποία έβαλε τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι. Αυτό του έφερε πολλές κριτικές και χλευασμούς. Ορισμένοι θαυμαστές άρχισαν επίσης να απαιτούν πολύ περισσότερα από αυτόν, μετά τα λόγια του. Επειτα, πέρασε άσχημα στη Μπαρτσελόνα και έπρεπε να επιστρέψει στην Ατλέτικο για να ανακτήσει την καλύτερη εκδοχή του. 

Τώρα που παίζει σε εξαιρετικό επίπεδο, ο δημοσιογράφος του «Chiringuito»,, χρησιμοποίησε τη φράση του από το παρελθόν για να τον ρωτήσει για τη σπουδαία στιγμή του: «Αυτός ο Αντουάν Γκριεζμάν μπορεί να καθίσει να φάει στο τραπέζι του Χάαλαντ, Εμπαπέ και Μπέλιγχαμ;», ρώτησε χαρακτηριστικά για να πάρει την εξής απάντηση από τον Γάλλο επιθετικό της Ατλέτικο.

«Είμαι στο τραπέζι μου πολύ καλά, άνετα, απολαμβάνω τον εαυτό μου»

«Λοιπόν, έχετε ήδη επιλέξει πολύ καλά αυτούς που βρίσκονται στο τραπέζι. Εγώ είμαι στο τραπέζι μου πολύ καλά, άνετα, απολαμβάνω τον εαυτό μου», απάντησε ο Γκριεζμάν, ο οποίος δεν ήθελε να προκαλέσει ξανά διαμάχη όσον αφορά την τοποθέτηση. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Τσόλο Σιμεόνε ήταν ο προπονητής που τον βοήθησε να βελτιωθεί περισσότερο, αν και στην εθνική Γαλλίας έχει επίσης έναν ρόλο πολύ παρόμοιο με αυτόν που έχει αυτή τη στιγμή στην Ατλέτικο. Είναι ο «μαέστρος» του παιχνιδιού και συμβάλει τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να φτάσει στον πολυπόθητο στόχο. Τη νίκη.