Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Αντρέας Μπρέμε

Αντρέας Μπρέμε

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Αντρέας Μπρέμε

Κώστας Τόπας 10:25 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 20.02.2024

Παγκόσμια θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του Αντρέας Μπρέμε, ο οποίος απεβίωσε από τη ζωή στα 63 από καρδιακή ανακοπή.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών, άφησε ο Αντρέας Μπρέμε πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης (20/02) στο Μόναχο, από καρδιακή ανακοπή. Ο θρύλος της εθνικής Γερμανίας, εισήχθη στα επείγοντα περιστατικά στην κλινική της Ziemssenstrasse κοντά στο διαμέρισμά του, αλλά οποιαδήποτε βοήθεια ήρθε πολύ αργά για αυτόν.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, επηρεάστηκε βαθιά από τον θάνατο του φίλου και μέντορά του Φραντς Μπεκενμπάουερ. Ο Μπρέμε αφήνει πίσω τη σύντροφό του Σουζάνε Σέφερ και δύο ενήλικες γιους από τον γάμο του με την Πίλαρ.

Ο Αντρέας Μπρέμε, γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1960, είναι Γερμανός πρώην επαγγελματίας διεθνής ποδοσφαιριστής που καθιερώθηκε ως αριστερός πλάγιος αμυντικός και πρωταθλητής κόσμου το 1990 με την Εθνική Δυτικής Γερμανίας. Αποτέλεσε έναν από τους πιο ολοκληρωμένους αριστερούς πλάγιους αμυντικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ πραγματοποίησε δεκαετή καριέρα στην εθνική ομάδα της χώρας του έχοντας 86 συμμετοχές αλλά και σε μεγάλους συλλόγους, όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Καϊζερσλάουτερν.

Δοκίμασε την τύχη του στο ιταλικό πρωτάθλημα και εντάχθηκε στην Ίντερ μαζί με τους συμπατριώτες του Λόταρ Ματέους και Γιούργκεν Κλίνσμαν κατακτώντας το πρωτάθλημα το 1989. 

Επιπλέον, είχε σημαντική παρουσία στους τελικούς των Παγκοσμίων Κυπέλλων που συμμετείχε, καθώς σε αυτόν του 1986 ήταν αυτός που εκτέλεσε τα κόρνερ από τα οποία σημειώθηκαν τα γκολ της Δυτικής Γερμανίας, ενώ χάρη σε δικό του γκολ στο 85ο λεπτό από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι,τα «πάντσερ» αναδείχθηκαν πρωταθλητές κόσμου κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, νικώντας με σκορ 1-0 την εθνική ομάδα της Αργεντινής.