Αντσελότι: «Δεν έχω την ελευθερία να μιλήσω για τους διαιτητές, όποτε το κάνω με τιμωρούν»

Κάρλο Αντσελότι

i

© PrtScr

Αντσελότι: «Δεν έχω την ελευθερία να μιλήσω για τους διαιτητές, όποτε το κάνω με τιμωρούν»

Κώστας Τόπας 11:03 - 24.10.2023

Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης κλήθηκε να μιλήσει για τη μονομαχία με την Μπράγκα, στο Champions League, αλλά στο επίκεντρο του Κάρλο Αντσελότι ήταν η ισπανική διαιτησία.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα της ομάδας του με την Μπράγκα, για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Ωστόσο, οι πέντε από τις δέκα ερωτήσεις που δέχτηκε ο Ιταλός τεχνικός είχαν να κάνουν με τη διαιτησία στη La Liga.

«Εμπιστεύομαι τους διαιτητές από συνήθεια. Άλλοτε λίγο περισσότερο, άλλοτε λίγο λιγότερο. Όσον αφορά τα βίντεο της Real Madrid TV, γνωρίζετε πολύ καλά τι είναι ελευθερία έκφρασης. Και ο καθένας μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει. Εστιάζω στο δικό μου. Αλλά... είναι μια ελαφρώς "ιδιαίτερη" στιγμή στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αυτό είναι αλήθεια. Και μέχρι να ξεκαθαριστεί, θα έχετε τέτοιου είδους προβλήματα», ανέφερε αρχικά ο Αντσελότι για να μιλήσει στη συνέχεια για το αν θεωρεί ότι υπάρχουν διαιτητές που θέλουν να βλάψουν την Ρεάλ.

«Μερικές φορές μας έχουν κάνει κακό... αλλά... ξέρετε ότι δεν έχω ελευθερία έκφρασης να μιλήσω για τους διαιτητές. Αν πω αυτό που σκέφτομαι, με τιμωρούν. Και θέλω να δουλέψω. Απολαύστε τα παιχνίδια, αυτό είναι που με κάνει χαρούμενο. Άρα, σε αυτή την πτυχή, δεν έχω ελευθερία έκφρασης. Δεν μπορώ να απαντήσω σε τέτοιου είδους ερωτήσεις».

Τέλος, ο Ιταλός τεχνικός των Μαδριλένων τοποθετήθηκε για τις διαφορές μεταξύ Ισπανών και ξένων ρέφερι: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αξιολογήσουμε για να απαντήσουμε σε αυτό: ένας Ισπανός διαιτητής που σφυρίζει στην Ισπανία, ζει στην Ισπανία. Αλλά ο Άγγλος διαιτητής που θα σφυρίξει αύριο στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, θα επιστρέψει την Τετάρτη και τι θα πουν στην Πορτογαλία δεν θα του έχουν μεγάλη σημασία. Νομίζω ότι η διαιτησία στην Ευρώπη έχει διαφορετική πίεση».