Αντσελότι για Μπενζεμά: «Δεν είμαστε χαρούμενοι - Προπόνησα έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου»

Κάρλο Αντσελότι

i

Ο Κάρλο Αντσελότι/©intime

Αντσελότι για Μπενζεμά: «Δεν είμαστε χαρούμενοι - Προπόνησα έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου»

Ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε για την αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά από τη Ρεάλ και στάθηκε στην ξαφνική απόφαση του Γάλλου σταρ, η οποία αιφνιδίασε τους πάντες.

Ο Καρίμ Μπενζεμά αποτελεί παρελθόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο θρύλος της «βασίλισσας» γνωστοποίησε στους ιθύνοντες της ομάδας την επιθυμία του να αποχωρήσει από τους «μερένχες», με την διοίκηση των Μαδριλένων να κάνει αποδεκτό το αίτημα και να ανακοινώνει το τέλος του 35χρονου Γάλλου στράικερ. 

Με ανακοίνωση της στα social media, η Ρεάλ θέλησε να ευχαριστήσει τον Μπενζεμά, ο οποίος έγραψε ιστορία με «χρυσά» γράμματα, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο αρχηγός μας Καρίμ Μπενζεμά συμφώνησαν να βάλουν ένα τέλος στη λαμπρή και αξέχαστη πορεία. Ο σύλλογός μας Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη του και όλη του τη στοργή για αυτόν που είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους μας».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε για την αποχώρηση του Γάλλου σταρ από τον σύλλογο μετά από τόσα χρόνια, ενώ παραδέχτηκε πως ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι: 

«Η αποχώρησή του ήταν έκπληξη για όλους, αλλά πρέπει να την αποδεχθούμε. Ήταν μία απόφαση της τελευταίας στιγμής. Χθες προπονήθηκε κανονικά και σήμερα πήρε αυτή την απόφαση. Την αποδεχθήκαμε. Μίλησα μαζί του και είπε ότι φεύγει και το αποδέχθηκα.

Το έχει σκεφτεί καλά και η απόφασή του αποτελεί μέρος της μετάβασης αυτού του συλλόγου, η οποία συνεχίζεται και θα συνεχιστεί την επόμενη χρονιά. Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε. Θα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα την επόμενη χρονιά.

Τον αποχαιρέτησα, γνωρίζοντας ότι έχω προπονήσει έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο και έναν από τους καλύτερους επιθετικούς. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με την αποχώρησή του, αλλά πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του.

Έχει το δικαίωμα επιλογής και όλοι τον ευχαριστούμε για όλα όσα έχει κάνει για αυτόν τον σύλλογο. Πρόκειται για έναν θρύλο και θα μείνει για πάντα στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης».

Με τηn Ρεάλ, ο Γάλλος επιθετικός κέρδισε πέντε Champions League, τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Κύπελλα και Παγκόσμιο Συλλόγων, ήταν επίσης ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς από την UEFA το 2022, ενώ ξεπέρασε και τον Ραούλ και είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των Μαδριλένων, πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Συνολικά, μέτρησε 353 γκολ και 165 ασίστ σε 674 συμμετοχές.