«Συμφωνία του Μπενζεμά με την Αλ Ιτιχάντ»

Καρίμ Μπενζεμά

i

© Printscreen

«Συμφωνία του Μπενζεμά με την Αλ Ιτιχάντ»

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:48 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 05.06.2023

Ο Καρίμ Μπενζεμά ήρθε σε συμφωνία με την Αλ Ιτιχάντ για να συνεχίσει την καριέρα του μετά την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με τον έγκριτο δημοσιογράφο, Φαμπρίσιο Ρομάνο.

Μετά από 14 χρόνια ο Καρίμ Μπενζεμά αποχώρησε από την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης. Ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας έδωσε το τελευταίο του ματς με τη φανέλα της «Βασίλισσας» το βράδυ της Κυριακής (4/6) στο ματς κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, σκόραρε στο 72ο λεπτό και δευτερόλεπτα αργότερα έγινε αλλαγή με το κατάμεστο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» να τον αποθεώνει. 

Ο Γάλλος στράικερ θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, καθώς σύμφωνα με τον Ιταλό έγκριτο δημοσιογράφο Φαμπρίσιο Ρομάνο έχει δώσει τα χέρια με την Αλ Ιτιχάντ. Ο Μπενζεμά θα υπογράψει συμβόλαιο με την νέα του ομάδα μέχρι το 2025, ενώ θα υπάρχει και οψιόν ανανέωσης. Ο 35χρονος επιθετικός θα αποχαιρετήσει τους οπαδούς της Μαδρίτης και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία.

Ο Καρίμ Μπενζεμά στην πολυετή παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε τη δική του μοναδική ιστορία σε έναν από τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Σε 647 παιχνίδια σκόραρε 354 γκολ και μέτρησε 165 ασίστ. Πανηγύρισε περισσότερους τίτλους (25) από οποιονδήποτε άλλον Μαδριλένο - πλην του Μαρσέλο - αλλά και μια Χρυσή Μπάλα.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο αρχηγός μας Καρίμ Μπενζεμά συμφώνησαν να βάλουν ένα τέλος στη λαμπρή και αξέχαστη πορεία τους. Ο σύλλογός μας θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη του και όλη του τη στοργή για αυτόν που είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους μας. Εδώ θα είναι πάντα το σπίτι σου», ανέφερε στην ανακοίνωση της η «Βασίλισσα» μεταξύ άλλων.

Με τους Μαδριλένους ο Γάλλος επιθετικός κατέκτησε πέντε Champions League, ανάμεσα στους 25 συνολικά τίτλους, ενώ ξεπέρασε τον Ραούλ και είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των «μερένχες», πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.