Ντόμινο από την αποχώρηση του Μπενζεμά: «Σφήνα» της Ρεάλ στη Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Κέιν!

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images/Ideal Images

Ντόμινο από την αποχώρηση του Μπενζεμά: «Σφήνα» της Ρεάλ στη Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Κέιν!

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:50 - 04.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 04.06.2023

Μετά την αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά από τη Ρεάλ Μαδρίτης οι «μερένγκες» ψάχνουν τον αντικαταστάστη του και στα ραντάρ βρίσκεται ο Χάρι Κέιν που έχει δείξει ενδιαφέρον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτησή του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πρόκειται να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα του Χάρι Κέιν, καθώς σχεδιάζει να αγοράσει με 116 εκατομμύρια ευρώ για τον επιθετικό της Τότεναμ

Η ισπανική ομάδα επιβεβαίωσε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά θα αποχωρήσει από τη Ρεάλ αυτό το καλοκαίρι, αφήνοντας τους «μερένγκες» στην αναζήτηση νέου επιθετικού. 

Ακόμα τρία ρεκόρ για τον Χάρι Κέιν - Η απίστευτη ατυχία με τα 30+ γκολ που πέτυχε σε δύο περιπτώσεις
PREMIER LEAGUE

12:00 - 29.05.2023

Ακόμα τρία ρεκόρ για τον Χάρι Κέιν - Η απίστευτη ατυχία με τα 30+ γκολ που πέτυχε σε δύο περιπτώσεις

Ο Χάρι Κέιν πέτυχε δύο γκολ κόντρα στη Λιντς και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην τελευταία αγωνιστική στην ιστορία της Premier League. Ο Άγγλος επιθετικός είναι και ο πρώτος που φτάνει τα 30+ τέρματα σε δύο διαφορετικές σεζόν όμως στάθηκε και στις δύο άτυχος.

Οι Μαδριλένοι έχουν μακροπρόθεσμο ενδιαφέρον για τον Κέιν και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια προσπάθεια για να προσελκύσουν τον 29χρονο στην ισπανική πρωτεύουσα ενόψει της επόμενης σεζόν. 

Ο δεύτερος παίκτης στη βραχεία λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης για να αντικαταστήσει τον Μπενζεμά είναι ο σταρ της Τσέλσι, Κάι Χάβερτς. 

Η αποχώρηση του Μπενζεμά χάλασε τα σχέδια της Ρεάλ Μαδρίτης για την αγωνιστική περίοδο 2023-24. Ο σύλλογος ήλπιζε να υπογράψει με δανεικό τον Ισπανό επιθετικό της Ρεάλ Σοδιεδάδ Χοσέλου ως αναπληρωματικό του Γάλλου, ο οποίος αναμενόταν να ανανεώσει το συμβολαίου του για ακόμη ένα χρόνο. 

Αυτό θα άφηνε τον ισπανικό σύλλογο ελεύθερο, προκειμένου να κινηθεί για τον Κιλιάν Εμπαπέ το 2024. Ο Χάβερτς θεωρείται η πιο ρεαλιστική επιλογή. Υπάρχουν ανησυχίες για το αν θα μπορέσει να «κερδίσει» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην απόκτηση του Κέιν, με τον 29χρονο να έχει εκφράσει την προτίμησή του να μείνει στην Αγγλία στο παρελθόν. 

Ωστόσο, ο Λέβι δεν θέλει να πουλήσει το πολυτιμότερου παίκτη του συλλόγου. Για τον σκοπό αυτό, η Ρεάλ έχει σκοπό για να διαπραγματευτεί χαμηλότερη αμοιβή κάτω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, γνωρίζοντας ότι ο Λέβι δεν θέλει να συνεργαστεί με άλλη αγγλική ομάδα.

Η Ρεάλ θα χρησιμοποιήσει την προοπτική να συνδεθεί ο επιθετικός της Τότεναμ με τον συμπαίκτη του στην εθνική Αγγλίας Τζουντ Μπέλινγκχαμ ως παράγοντα υπέρ τους, αλλά ο Χάβερτς θεωρείται ως μια πολύ πιο απλή απόκτηση. Οι «σπερς» θα χάσουν τον Κέιν την επόμενη χρονιά, αν δεν τον πουλήσει στις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους. Μένει να δούμε αν ο 29χρονος θα σκεφτόταν σοβαρά να φύγει από την Αγγλία για την Ισπανία. 

Ο παραγωγικός επιθετικός έχει βάλει στόχο να σπάσει το ρεκόρ όλων των εποχών με 260 γκολ στην Premier League του Άλαν Σίρερ. Αυτή τη στιγμή έχει 213 γκολ στην πρώτη κατηγορία. Ομοίως, ο Κέιν και η οικογένειά του είναι γνωστό ότι είναι εγκατεστημένοι στο Λονδίνο και η εκρίζωση στη Μαδρίτη θα απαιτούσε βαθιά σκέψη, ιδιαίτερα με τη σύζυγο Κέιτι να περιμένει το τέταρτο παιδί τους. 

Αλλά ο δελεασμός του να παίζεις για έναν από τους πιο διάσημους συλλόγους στον κόσμο συν μια εικονική εγγύηση πρόκλησης για μεγάλα τρόπαια θα μπορούσε να δελεάσει τον Κέιν να εγκαταλείψει το όνειρό του να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Premier League. 

Πιθανότατα θα του προσφερθεί επίσης μια συμφωνία αμοιβής από τον τρέχοντα μισθό του 300.000 ευρώ την εβδομάδα στην Τότεναμ. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δημιουργήσει μια καλή σχέση με τα «σπιρούνια» και τον Λέβι τα τελευταία χρόνια. Ο Λούκα Μόντριτς, ο Τζόναθαν Γούντγκεϊτ και ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι μεταξύ των παικτών που μετακόμισαν από τους «σπερς» στη Μαδρίτη υπό τον Λέβι

Ομοίως, τα «σπιρούνια» υπέγραψαν εκ νέου τον Μπέιλ καθώς και τους Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ και Σέρχιο Ρεγκιλόν. Η αποχώρηση του Μπενζεμά ανακοινώθηκε πριν από τον τελευταίο αγώνα του συλλόγου για τη φετινής σεζόν. Ο Γάλλος επιθετικός κέρδισε 25 τρόπαια με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης σε 14 σεζόν.