Ακόμα τρία ρεκόρ για τον Χάρι Κέιν - Η απίστευτη ατυχία με τα 30+ γκολ που πέτυχε σε δύο περιπτώσεις

Ο Χάρι Κέιν.

Ακόμα τρία ρεκόρ για τον Χάρι Κέιν - Η απίστευτη ατυχία με τα 30+ γκολ που πέτυχε σε δύο περιπτώσεις

Κώστας Τσιακλής 12:00 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 29.05.2023

Ο Χάρι Κέιν πέτυχε δύο γκολ κόντρα στη Λιντς και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην τελευταία αγωνιστική στην ιστορία της Premier League. Ο Άγγλος επιθετικός είναι και ο πρώτος που φτάνει τα 30+ τέρματα σε δύο διαφορετικές σεζόν όμως στάθηκε και στις δύο άτυχος.

Ο επιθετικός της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, πέτυχε δύο γκολ κόντρα στη Λιντς και είναι πλέον ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην τελευταία αγωνιστική στην ιστορία της Premier League. Επιπλέον ο Άγγλος φορ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει 30+ γκολ σε δύο διαφορετικές σεζόν στο πρωτάθλημα ωστόσο στάθηκε και στις δύο άτυχος.

Η Τότεναμ διέσυρε με 4-1 τη Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ» και έστειλε τα «παγώνια» στην Championship. Παρά τη νίκη της η ομάδα του Βορείου Λονδίνου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο αφού η νίκη της Άστον Βίλα επί της Μπράιτον (2-1) την κράτησε στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Η Τσέλσι τρόλαρε τη Λιντς για τον υποβιβασμό της και ο κόσμος την κατέκρινε με τον χειρότερο τρόπο για την τραγική της σεζόν
PREMIER LEAGUE

10:04 - 29.05.2023

Η Τσέλσι τρόλαρε τη Λιντς για τον υποβιβασμό της και ο κόσμος την κατέκρινε με τον χειρότερο τρόπο για την τραγική της σεζόν

Η Τσέλσι τρόλαρε τη Λιντς για τον υποβιβασμό της μέσω των social media ωστόσο αυτό της γύρισε μπούμερανγκ αφού ο κόσμος την κατέκρινε για την τραγική σεζόν που είχε.

Πάντως ο Χάρι Κέιν πέτυχε άλλα δύο γκολ και έγραψε ξανά ιστορία. Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός έφτασε τα 11 γκολ σε τελευταία αγωνιστική της Premier League και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στη σχετική κατηγορία στην ιστορία του πρωταθλήματος. Μέχρι πρότινος το ρεκόρ αυτό κρατούσε ο Άντι Κόουλ που είχε σκοράρει εννέα τέρματα.

Ο Κέιν έπιασε τον Κόουλ και σε μια άλλη κατηγορία αφού πέτυχε γκολ σε 26ο διαφορετικό παιχνίδι στη φετινή Premier League και πλέον μόνο οι δύο τους έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Ο στράικερ της Τότεναμ είναι και ο μοναδικός παίκτης του πρωταθλήματος που καταφέρνει να πετύχει 30+ γκολ σε δύο διαφορετικές σεζόν.

Ωστόσο κάπου εδώ στέκεται ιδιαίτερα άτυχος αφού σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν πήρε το χρυσό παπούτσι. Τη σεζόν 2017-2018 ο Κέιν πέτυχε 31 τέρματα αλλά έμεινε πίσω από τον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ που είχε 32 και έσπασε το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν 38 αγώνων στην Premier League.

Φέτος ο Χάρι Κέιν πέτυχε 30 γκολ όμως αυτή τη φορά έμεινε πίσω από τον Έρλινγκ Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι που είχε 36 τέρματα και έσπασε το ρεκόρ που κατείχε ο Μοχάμεντ Σαλάχ για μια πενταετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κέιν είναι 47 γκολ μακριά από τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών της Premier League, Άλαν Σίρερ.