Τέλος από την Ρεάλ ο Αντσελότι, αναλαμβάνει την Βραζιλία το καλοκαίρι!
i

Κάρλο Αντσελότι/©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Τέλος από την Ρεάλ ο Αντσελότι, αναλαμβάνει την Βραζιλία το καλοκαίρι!

Κώστας Τόπας 15:20 - 10.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:28 - 10.02.2023

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βραζιλιάνικου ESPN, ο Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να αποχωρήσει από την Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της «Σελεσάο»

Ο Κάρλο Αντσελότι, φέρεται να έχει ήδη ενημερώσει τους διοικούντες την Ρεάλ ότι στο τέλος της σεζόν αναμένεται να αποχωρήσει από τα ηνία του συλλόγου, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Βραζιλίας. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του βραζιλιάνικου ESPN. 

Ωστόσο, ούτε η Βραζιλία ούτε ο Αντσελότι θα ανακοινώσουν επίσημα την είδηση, καθώς ο Ιταλός προπονητής έχει ακόμη συμβόλαιο με τους Μαδριλένους μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Παρ' όλα αυτά φαίνεται πως η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι ολοκληρωμένη, με τον Αντσελότι να βάζει την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι, οδηγώντας την «Σελεσάο» μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά.

Η μόνη εμπειρία του που έχει ο Κάρλο Αντσελότι σε διεθνή σκηνή ως προπονητής, ήταν όταν βοηθός της Ιταλίας στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Εκτοτε διεύθυνε μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη αφού ξεκίνησε από τη Ρετζιάνα και την Πάρμα. Εχει κάτσει επίσης στον πάγκο των Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου, Νάπολι Έβερτον, Μίλαν, Τσέλσι και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία της εθνικής Βραζιλίας στα γήπεδα του Κατάρ δεν ήταν όπως την είχαν σχεδιάσει οι άνθρωποί της. Ο αποκλεισμός από την Κροατία στα προημιτελικά και η αδυναμία να διεκδικήσει η «Σελεσάο» το τρόπαιο είχε… συνέπειες, μια εκ των οποίων ήταν η αποχώρηση του Τίτε από τον πάγκο. Τότε, το όνομα του Κάρλο Αντσελότι έπεσε στο τραπέζι, ωστόσο ο Ιταλός τεχνικός είχε διαψεύσει τα σενάρια που τον ήθελαν να διαδέχεται τον Τίτε στην τεχνική ηγεσία της Βραζιλίας. 

Ο 63χρονος προπονητής επέστρεψε στους «μερένχες» το καλοκαίρι του 2021 και κατάφερε να βοηθήσει την Ρεάλ να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό θρόνο με την κατάκτηση του Champions League το 2022 απέναντι στη Λίβερπουλ.