Άνχελ Ντι Μαρία: «Πάμε παιδιά...» (pic)
i

Ντι Μαρία/©intime

Άνχελ Ντι Μαρία: «Πάμε παιδιά...» (pic)

Ανδρέας Σερεβέτας • 10:41 - 26.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Το μήνυμα του Ντι Μαρία στους παίκτες της εθνικής Αργεντινής U20 εν όψει του αυριανού «τελικού» με την Κολομβία για την πρόκριση.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η προσπάθεια της εθνικής Αργεντινής U20 στην τελική φάση του πρωταθλήματος Λατινικής Αμερικής για την πρόκριση από τον όμιλο. Χθες η «αλμπισελέστε» αγωνίστηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στο Περού και κατάφερε να επικρατήσει με το γκολ του Τζίνο Ιφαντίνο. Όμως παρέμεινε «ζωντανή» χάρη και στην ισοπαλία της Βραζιλίας με την Κολομβία (1-1). Αύριο η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη διοργανώτρια Κολομβία και χρειάζεται μόνο τη νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση. Το ματς έχει χαρακτήρα πρόωρου τελικού για την ομάδα του Χαβιέρ Μαστσεράνο. 

Ο Άνχελ Ντι Μαρία παρακολούθησε το παιχνίδι με το Περού και έστειλε μήνυμα στήριξης και ενθάρρυνσης στους διεθνείς για να νικήσουν την Κολομβία. Ο πρώην συμπαίκτης του Μαστσεράνο έγραψε με ανάρτηση του στο instagram: «Πάμε παιδιά...» 

Στο μεταξύ, ο προπονητής της ομάδας έχει δεχθεί έντονη κριτική για την μέχρι τώρα προβληματική πορεία της εθνικής. Ο Μαστσεράνο ανέλαβε την ευθύνη μετά τον αγώνα με το Περού: «Είναι σαφές ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την εξέλιξη του τουρνουά. Είμαστε σε ένα μέρος όπου πρέπει να δώσετε υποστήριξη και ηρεμία στα παιδιά. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι έχουν μεγάλα ονόματα, είναι ακόμα 18 και 19 χρονών. Είμαστε εδώ για αυτό, για να τους βοηθήσουμε. Πάνω απ' όλα, ο μόνος υπεύθυνος για όλα είμαι εγώ. Είμαι ο επικεφαλής, αυτός που τους επιλέγει και αυτός που προτείνει να παίξουν με αυτόν τον τρόπο. Ίσως, λάθος. Αλλά έτσι νιώθω. Θέλω να το κάνω έτσι και προσπαθώ να τους το μεταφέρω. Ίσως πολλοί να συμφωνήσουν ή όχι. Σε αυτό το μέρος, μέχρι την τελευταία μέρα που θα βρίσκομαι, θα προσπαθήσω να το κάνω. Είναι δική μου ευθύνη ως προπονητής να επιλέξω όπως θέλω.» 

Τα πράγματα είναι πλέον οριακά για την «αλμπισελέστε» αλλά ακόμα διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μετά τις ήττες από την Παραγουάη και τη Βραζιλία, ο Μαστσεράνο παρέταξε την εθνική ομάδα με εννιά αλλαγές στο βασικό της σχήμα και δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα κόντρα στο Περού.