Ντε Λαουρέντις: «Ο Σπαλέτι φεύγει από τη Νάπολι»

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις - Λουτσιάνο Σπαλέτι

i

©BeFunky

Ντε Λαουρέντις: «Ο Σπαλέτι φεύγει από τη Νάπολι»

Κώστας Τσιακλής 08:48 - 29.05.2023

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, επιβεβαίωσε τα σενάρια που ήθελαν τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, επιβεβαίωσε πως ο Λουτσιάνο Σπαλέτι θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας αφού ο Ιταλός προπονητής θεωρεί πως ο κύκλος του στην ομάδα έκλεισε.

Η Νάπολι κατάκτησε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά έπειτα από 33 χρόνια όμως όπως όλα δείχνουν ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, Λουτσιάνο Σπαλέτι, θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο ισχυρός άντρας των «παρτενοπέι», Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Σπαλέτι θεωρεί ότι ο κύκλος του στην ομάδα έκελισε και θέλει να παραμείνει για ένα χρόνο μακριά από τους πάγκους.

Συγκεκριμένα ο Ντε Λαουρέντις είπε τα εξής: «Ο Σπαλέτι είναι ελεύθερος άνθρωπος. Ήρθε να μου πει ότι έχει κάνει το καλύτερο δυνατό εδώ και έχει τελειώσει ένας κύκλος. Μου είπε ότι έχει συμβόλαιο, αλλά ότι θα προτιμούσε να πάρει ένα σαββατοκύριακο χρόνο. Θα μπορούσα να του αρνηθώ; Μου έδωσε τόσα πολλά και τον ευχαριστώ. Ο Σπαλέτι φεύγει από τη Νάπολι. Θέλει να μείνει εκτός πάγκων για ένα χρόνο».

Η Νάπολι έχει ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση του αντικαταστάτη του Σπαλέτι και μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί πολλά υποψήφια ονόματα. Το τελευταίο από αυτά που προστέθηκε στη λίστα του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα είναι αυτό του Λουίς Ενρίκε. Ο Ισπανός τεχνικός είναι άνεργος από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και αποδεσμεύτηκε από την Εθνική Ομάδα της χώρας του.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι που συνδέθηκαν στα ρεπορτάζ της Νάπολι είναι οι Ζιαν Πιέρο Γκασπερίνι της Αταλάντα, ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι της Μπράιτον, ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο της Φιορεντίνα και οι Γιούλιαν Νάγκελσμαν και Αντόνιο Κόντε που είναι ελεύθεροι αφού αποχώρησαν πρόσφατα από τις Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ αντίστοιχα. Ο τελευταίος μάλιστα παρουσιάζεται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί αφού στο παρελθόν οδήγησε σε τίτλους τόσο τη Γιουβέντους, όσο και την Ίντερ.