Απέραντη θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον
i

©Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Απέραντη θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Κώστας Τσιακλής 18:08 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 22.10.2023

Φτωχότερο είναι από σήμερα το ποδόσφαιρο αφού έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον...

Δυσάρεστα είναι τα νέα που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας το απόγευμα του Σαββάτου (21/10) αφού ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του αγγλικού ποδοσφαίρου, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από την ίδια την οικογένεια του. «Με μεγάλη λύπη μοιραζόμαστε την είδηση ότι ο Σερ Μπόμπι πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ήταν περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Η οικογένειά του θα ήθελε να μεταβιβάσει τις ευχαριστίες της σε όλους όσους συνέβαλαν στη φροντίδα του και για τους πολλούς ανθρώπους που τον αγάπησαν και τον στήριξαν. Θα ζητούσαμε να γίνει σεβαστό το απόρρητο της οικογένειας αυτή τη στιγμή», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον είχε συνδέσει το όνομα του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία αγωνίστηκε σε 758 αναμετρήσεις από το 1956 μέχρι το 1973! Σε αυτό το διάστημα είχε σημειώσει 249 τέρματα. Επιπλέον κατέκτησε μεταξύ άλλων ένα Champions League και τρία πρωταθλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 86χρονος ήταν και ένας από τους επιζώντες του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος το 1958.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχαιρέτησε τον θρύλο της με μια συγκινητική ανακοίνωση: «Ο Σερ Μπόμπι ήταν ήρωας για εκατομμύρια, όχι μόνο στο Μάντσεστερ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και όπου παίζεται ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Θαυμάστηκε τόσο για το αθλητικό του πνεύμα και την ακεραιότητά του όσο και για τις εξαιρετικές του ικανότητες ως ποδοσφαιριστής. Ο Σερ Μπόμπι θα μείνει πάντα στη μνήμη μας ως ένας γίγαντας του παιχνιδιού.

Απόφοιτος της ακαδημίας μας, ο Σερ Μπόμπι επαιξε σε 758 παιχνίδια και σημείωσε 249 γκολ για 17 χρόνια ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, τρία πρωταθλήματα και το Κύπελλο Αγγλίας. Για την Αγγλία, κατέγραψε 106 συμμετοχές και σημείωσε 49 γκολ για την Αγγλία και κατέκτησε μαζί της το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Μετά την απόσυρση του, συνέχισε να υπηρετεί τον σύλλογο με διάκριση ως διευθυντής για 39 χρόνια. Το απαράμιλλο ρεκόρ των επιτευγμάτων, του χαρακτήρα και των υπηρεσιών του θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η κληρονομιά του θα συνεχιστεί μέσα από το έργο του Ιδρύματος Sir Bobby Charlton που αλλάζει τη ζωή.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στη σύζυγό του Lady Norma, τις κόρες και τα εγγόνια του και όλους όσους τον αγάπησαν».

Ο Γκιρασί κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Bundesliga - Μόνο ο Ρονάλντο είχε αρχίσει με περισσότερα γκολ στα Top-5 πρωταθλήματα
BUNDESLIGA

17:49 - 21.10.2023

Ο Γκιρασί κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Bundesliga - Μόνο ο Ρονάλντο είχε αρχίσει με περισσότερα γκολ στα Top-5 πρωταθλήματα

Ο Σερού Γκιρασί πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα ποδοσφαιριστή στην Bundesliga. Από τα Top-5 πρωταθλήματα μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε σημειώσει περισσότερα γκολ στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές.

Όπως αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση των «κόκκινων διαβόλων», ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ήταν και ένας από τους παίκτες που κατέκτησαν το μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο της Εθνικής Αγγλίας το 1966. Συνολικά με τα «τρία λιοντάρια» είχε 106 συμμετοχές και 49 γκολ.